Benvolgut veí,

Benvolguda veïna,

Hem començat un nou curs escolar que, com tot començament de curs, ve carregat de possibilitats i activitats per a l’esbargiment i la formació de la persona.

Llegireu o escoltareu en la premsa, o en la televisió, conceptes com serveis impropis, serveis delegats, etc. Aquests conceptes volen transmetre que les diverses administracions públiques cada una assumeix un àmbit competencial i, en conseqüència, actua i exerceix aquesta competència. No obstant això, de tots és sabut que l’administració local es la més propera al ciutadà, perquè es la que més sent la realitat social on es desenvolupa. En Compromís no compartim determinats criteris que allunyen el ciutadà de la política mes pròxima; criteris que aparten els ciutadans de la gestió diària del seu ajuntament, o que fins i tot els impedeixen gaudir d’aquells serveis que, per dret propi, els corresponen de beneficiar-se’n.

És per això que un ajuntament com el de Burjassot puga oferir infinitat de serveis no és gratuït ni alié al seu equip de govern. En aquest cas, un equip de govern que, en Compromís, intentem que prioritze allò local, que antepose les persones als interessos d’uns pocs. Una volta vaig escoltar que si un polític no serveix perquè els seus veïns siguen més feliços, quin servei els fa, aleshores? La gestió del dia a dia no ens hauria d’ofuscar en la persecució i execució de principis superiors. O almenys això és el que pensem en Compromís.

Comencem el curs amb les noves matriculacions als tallers de la Casa de la Cultura, així com a les Escoles Esportives Municipals. Són milers els xiquets i les xiquetes, els jóvens i adults que es beneficien d’aquesta important oferta educativa i lúdica pròpia. Comptem enguany, a més, amb unes segones instal·lacions esportives al barri de les 613 Vivendes, fruit del projecte denominat RIU 613 Vivendes.

Hem celebrat recentment la Fira de Comerç i de la Gastronomia, que s’ha consolidat en l’àmbit comarcal en aquest tipus de fires. Torna el cicle de cinema en Valencià, gràcies a l’acord de col·laboració amb la Universitat de València; hem ampliat recentment a una segona fase els Horts Socials, gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, i hem creat la Ruta Estellés. Igualment, i gràcies a aquesta darrera institució, hem pogut signar un conveni de col·laboració per a adquirir el llegat de Vicent Andrés Estellés, que passarà a disposició dels veïns del municipi, així com dels molts estudiosos de la seua obra, de manera que Burjassot esdevindrà una de les Ciutats Literàries d’Europa.

Sabíeu que Burjassot compta amb més de cent associacions de tot tipus? Veïnals, culturals, esportives, cíviques, etc. I que aquestes associacions realitzen més de tres-centes activitats al llarg de l’any? Aquestes entitats, així com l’activitat que ofereixen ens enriqueixen com a poble i les hem de posar en valor. Burjassot és un poble de serveis i és el que aportem al creixement d’aquest País.

Com veieu, un nou curs farcit d’iniciatives, d’il·lusions, de projectes que oferir als veïns i veïnes de Burjassot. Per a tot això, comptem amb tu.