El portaveu de Compromís a la Diputació de València i Diputat de Cultura, Xavier Rius, ha criticat hui les divergències al si del Partit Popular pel que fa a la iniciativa del Consell, impulsada pel conseller d’Educació i Cultura Vicent Marzà, de promoure la gratuïtat dels llibres de text als col·legis públics i concertats.
A parer del portaveu de Compromís a la Diputació: “La manca d’unitat de criteri del PP respecte a la gratuïtat dels llibres de text només té uns perjudicats, els xiquets, ja que aquesta mesura de tipus social abunda en l’ensenyament universal”. I ha afegit, “La rectificació per part de la portaveu popular, Isabel Bonig, al suport a la mesura des de les Diputacions de Castelló i d’Alacant, que encara així han posat condicions, contrasta amb la coordinació amb què s’ha impulsat des de la resta d’administracions”.
A parer de Xavier Rius, “la iniciativa redunda en el benestar social, un objectiu prioritari que s’ha marcat tant el govern de la Generalitat com el de la Diputació, com el de tots aquells municipis on governa Compromís en aquesta nova etapa”.