El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, inaugurarà demà dissabte, a les 20 hores i en el Centre Multiusos de Llíria, l’exposició “La Diputació Provincial de València i el patrimoni cultural. Quinze anys d’història”, que romandrà oberta al públic en aquesta localitat del Camp de Túria fins al pròxim 21 de novembre.

Per primera vegada la mostra, que compta amb el recolzament de la Universitat Politècnica de València (UPV), es presenta fora de la Diputació, mitjançant una cessió temporal a l’Ajuntament de Llíria que coincideix, a més, amb la celebracions entorn del 9 d’Octubre.

L’exposició arreplega la labor realitzada per la institució provincial en els últims quinze anys, des de la creació del Servei de Restauració de Béns Culturals de la corporació, sobre el patrimoni dels municipis valencians, de forma detallada per comarques.

El citat servei ha efectuat al llarg dels anys un important conjunt d’intervencions, moltes de les quals s’han dut a terme sobre edificis intervinguts que, encara que no ostenten el reconeixement de «monumentals», compten amb gran rellevància en les comarques valencianes i, per tant, són béns propers als ciutadans, com a part de la seua memòria, els seus valors i identitat.

Els treballs subvencionats per la Diputació han consistit, en general, en actuacions de manteniment i conservació destinats a la pervivència i transmissió d’aquests béns a les generacions futures.