• Xavier Rius anuncia que la nova Diputació elimina els saludes protocol·laris dels responsables polítics en les seues publicacions

El diputat Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha presentat hui les noves partitures i el disc compacte que seran distribuïts a totes les societats musicals de la província dins la campanya ‘Retrobem la Nostra Música 2015’.

Rius ha anunciat que el disc, el número 32 de la col·lecció, “és l’últim que porta el saluda oficial del president i del diputat de Cultura, perquè la nova etapa del govern també suposa noves formes d’actuar i una de les nostres primeres propostes ha sigut prescindir, en totes l’edicions de la Diputació, dels textos signats pels polítics, diputats, president i vicepresidents, que no solen interessar al ciutadà, i substituir-los per textos i informacions documentades i tècniques subscrites pels especialistes i experts en cada matèria”.

A l’acte de presentació dels nous materials musicals també han assistit el cap del Servei de Cultura, Mario Carrión, i els nous assessors musicals de la Diputació, Pablo Sánchez Torrella i Vicent Soler que substitueixen en aquesta tasca a Francisco Moral, present també en l’acte com a autor de l’adaptació d’una de les partitures.

Les noves partitures de la col·lecció del Retrobem són “Qumran” (“Els escrits del mar Mort” d’Enrique Hernandis, “Ciutat Sorpresa” de Ferrer Ferran i l’adaptació per a banda feta per Francisco Moral de “El carro del sol” del mestre Serrano.

Internacionalitzar la música bandística

El diputat Xavier Rius ha agraït a Francisco Moral la labor desenvolupada durant els últims anys i, emprant un símil futbolítisc, ha emplaçat als seus successors Pablo Sánchez Torrella i Vicent Soler a assumir, “com a nous àrbitres, el repte d’internacionalitzar la música bandística com a marca valenciana”.

Segons Rius, “la música és un dels grans valors que ens identifiquen com a valencians i, en aquest sentit, estem ultimant un ambiciós projecte per a posar en valor de cara al món el fenòmen bandístic, anem a intentar que quan la gent parle de València no la identifique només amb la paella sinó que la música vaja associada a la identitat”.

Els nous assessors, tots dos amb una gran trajectòria professional, han agraït al diputat de Cultura, Xavier Rius, el nomenament. Pablo Sánchez Torrella ha dit que “ha sigut molt agradable saber que no s’han oblidat de mi i és d’agrair l’aposta de la Diputació amb la música”.

Per la seua banda, Vicent Soler, ha assenyalat que “és un orgull treballar amb qui ha sigut el meu mestre, Pablo Sánchez, per a continuar en la gran tasca que la Diputació exerceix en favor de les bandes de música”.

Nou disc

El disc presentat, el número 32 de la col·lecció “Retrobem la Nostra Música”, ha sigut gravat per la Societat Musical de La Llosa de Ranes, guanyadora de la Primera Secció del Certamen Provincial de Bandes de 2014, que interpreta “La venta de los Gatos” del mestre Serrano, i per la Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent, guanyadora de la Secció Especial en la mateixa edició, que li posa música a la peça “Xàtiva 1707. La Ciutat Abatuda”, de David Penadés.

La Diputació de València edita un total de 400 exemplars de cadascuna de les partitures, i 1.000 compactes, per a la seua distribució entre totes les agrupacions musicals que participen en la campanya musical Retrobem la Nostra Música.

40 Certamen Provincial de Música

El diputat de Cultura ha anunciat també que hui s’ha obert oficialment el termini per a participar en el 40 Certamen Provincial de Bandes de Música que se celebrarà al maig en el Palau de la Música. Les bases es poden consultar des d’avui en el Butlletí Oficial de la Província.

Així mateix, ha desitjat sort a les bandes de música de Sinarques, Llombai i Godelleta que, després de vèncer en el Provincial de 2015, competiran en el Certamen de la Comunitat Valenciana.