Llanera de Ranes protagonitza aquest cap de setmana l’espai d’oci familiar «Els pobles a la Bene», habilitat pel Centre Cultural La Beneficència, amb el qual es pretén «donar a conèixer els aspectes patrimonials i paisatgístics de la província», segons ha explicat Xavier Rius. L’objectiu és connectar el públic familiar a través de manualitats, tallers i activitats al·lusives a monuments valencians.

Les manualitats infantils es desenvolupen els dissabtes, des de les 12:00 fins a les 14:00 h, i diumenges, a partir de les 10:00 fins a les 14:00. Durant aquest període els xiquets podran crear figures de cartó representatives dels museus d’Etnologia i Prehistòria i, posteriorment, podran pintar-los i personalitzar-los al seu gust.

Al costat de les sessions didàctiques s’instal·larà una caseta d’informació general sobre els recursos culturals i paisatgístics de Llanera de Ranes. La difusió de la informació cultural es reforça amb el propi taller.

Els concerts i les nits musicals de la Bene

El centre cultural de la diputació ofereix el dissabte, a les 19:00, un concert de peces de Bach, Haydn, Beethoven i Mozart.

A les 23:00, el grup “Llavor Negra” sona en les nits musicals de la Bene. Aquest grup busseja en les cançons tradicionals de diferents països i arreplega com llegat tota aquesta amalgama de cultures que fusionada amb el jazz dóna com resultat un so fresc i actual sense perdre de vista els orígens.

Visita guiada a la Bene

Els diumenges a les 11:00 la Beneficència fa un recorregut guiat per l’edifici històric, passant pels seus patis, l’antiga església neobizantina i les peces més representatives dels dos museus que varien cada setmana.

A més, de 10:30 a 12:30, tindrà lloc un taller interactiu per als xiquets i xiquetes. Amb cartó podran crear un circuit d’educació vial en el qual s’aniran movent per a aprendre el significat dels senyals.

Taller “Caçadors de la Prehistòria”

El Museu de Prehistòria de València organitzarà un taller el diumenge per a donar a conèixer l’origen les primeres comunitats del territori, les novetats més importants de la caça i recrearà algunes de les activitats dels nous models de caça de la Prehistòria.