El Patronat de Turisme “València, Terra i Mar” patrocina la jornada de Turisme i Gastronomia Ruta de l’Arròs que se celebra hui diumenge 29 de novembre, a Cullera per a promocionar i potenciar el cultiu de l’arròs i la gastronomia tradicional valenciana.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha inaugurat aquest matí la trobada celebrada en el Parc Daniel Clar de Cullera, al costat del president de la Federació d’Hostaleria de València, Manuel Espinar, l’alcalde de Cullera, Jordi Major, el president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Jordi Vicedo i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Chema Peláez. També ha assistit a la inauguració el diputat provincial Guillermo Barber.

Moncho ha destacat que “des del Patronat volem promocionar la nostra tradició gastronòmica i que es convertisca en un referent de primer ordre perquè sabem que la gastronomia és un dels pilars fonamentals del turisme valencià i els turistes i visitants troben en la nostra cuina un estímul per a conéixer millor els nostres municipis”.

“Per tot açò, apostem per la promoció de la nostra gastronomia i col·laborem amb el Club de Producte Ruta de l’Arròs #arroceando, ja que amb la seua constant tasca contribueixen a posar en valor la cultura gastronòmica valenciana i revaloritzar el territori dedicat al cultiu de l’arròs”, ha afegit la diputada de Turisme.

Turisme i gastronomia

L’objectiu d’aquesta trobada, organitzat pel Club de Producte Ruta de l’Arròs #arroceando, és donar a conéixer al públic les activitats que realitza l’entitat.

A més, el Patronat participa en un estand de promoció turística per a mostrar els atractius dels municipis valencians.

Al llarg del dia s’han celebrat quatre show cookings a càrrec dels xefs Manuel Alonso del restaurant Casa Monolo Daimús, Alejandro Platero de Macel·lum, Enrique Medina d’Apicius i Jaume Galán de Vertical i s’ha oferit una ponència sobre turisme gastronòmic, un tast de vins, degustacions d’arrossos i una paella gegant.