La Diputació de València ha aprovat finançar amb un total de 12.491.547 euros els 176 projectes d’obres presentats pels ajuntaments de l’Horta Oest a la convocatòria del Pla d’Inversions Sostenibles (PIFS) 2015 de la corporació provincial.

La inversió també suposarà la conservació o el manteniment de 434 llocs de treball en la comarca, segons les previsions.

Entre els projectes que s’executaran gràcies a la subvenció de la Diputació es trobenla construcció d’una rotonda a Alaquàs, la millora de l’aparcament del poliesportiu d’Aldaia, la reforma de la plaça d’Espanya de Manises i la rehabilitació de vestuaris, instaŀlacions i zones exteriors de la piscina d’estiu de Mislata.

A més, Paterna reposarà la gespa del camp de futbol, Picanya remodelarà els aparcaments del poliesportiu i la zona de pinada, Quart de Poblet crearà un parc recreatiu i Xirivella adequarà el bloc annexe a l’escola per a adults.

El PIFS, impulsat per primera vegada enguany, compta amb un pressupost global de 71,2 milions d’euros i té l’objectiu d’«apostar pel benestar de les persones, per l’autonomia dels municipis per a decidir en què invertir les subvencions de la Diputació i pel manteniment o creació d’uns 2.500 llocs de treball en total a causa de l’execució d’obres» —ha explicat el diputat responsable de Cooperació Municipal, Emili Altur.

Altur ha destacat sobre aquest tema que «els diputats som una ferramenta i un mitjà per a fer política local i donar sempre llibertat als que realment coneixen les necessitats de cada municipi: els alcaldes».

El programa per tant «obri un nou camí en els plans d’inversió de la corporació, en el qual els principals criteris per a l’execució són la vocació municipalista, el respecte a l’autonomia local i el repartiment objectiu de les ajudes» —ha dit.

Inversió global

El pressupost total del PIFS es distribueix entre tots els pobles de la província seguint un criteri poblacional, cosa que suposa una inversió de 35,88 euros per habitant per a un total de 2.548.898 ciutadans i la creació o el manteniment de 35 llocs de treball per cada milió d’euros invertit en cada població.

A més, la corporació ha previst una inversió mínima i fixa de 50.000 euros per poble en els 118 municipis de menys de 1.500 habitants i un total de 5 milions euros per a les pedanies de València.

NOTA: Adjuntem PDF amb el detall dels projectes presentats pels ajuntaments de l’Horta Oest i aprovats per la Diputació per a finançar-los a través del PIFS 2015.

PIFS HORTA OEST