El Patronat de Turisme de la Diputació de València ofereix en el certamen internacional FITUR 2016 variades activitats de promoció per a mostrar els productes turístics dels municipis valencians.

Entre les activitats que es desenvoluparan, durant aquest cap de setmana, destaquen les demostracions gastronòmiques, les actuacions folklòriques i les presentacions als mitjans de comunicació i professionals del sector de l’oferta turística dels diferents municipis de la província de València.

Tradicions valencianes

Els municipis de Xàtiva, Algemesí, Alzira, Gandia, Sueca, Bétera i Requena i la Mancomunitat de la Valldigna mostren les seues tradicions en la plaça central de l’estand de la Comuntiat Valenciana, fins al diumenge 24 de gener.

Hui divendres 22, projectaran els seus vídeos promocionals La Mancomunitat de la Valldigna i Xàtiva.

El dissabte 23, Algemesí presenta els seus “Tornejants i Bastonets”, Alzira farà el mateix amb les seues festes de Moros i Cristians, hi haurà balls populars i rondalla de la Valldigna, una mostra de tradicions de Gandia, i animació de la Mostra Internacional de Mim de Sueca.

El diumenge 24 es veurà dansa regional amb indumentària tradicional acompanyada de “tabal, dolçaina i cant d’albaes” organitzada per Bétera i balls folklòrics a càrrec del grup Cantessis Vells de Requena i cercavila de les Festes de la Verema, de Requena.

Presentacions professionals

Durant el divendres 22 Potries presenta la seua Ruta de l’aigua i Museu de la ceràmica, Cullera City Tour, Alzira exposa les seues iniciatives turístiques, Ayora mostra el consolidat cort de la mel i Llíria, l’I Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música “El Desenjazz”.

Demostracions gastronòmiques

En la fira també s’ofereixen demostracions i degustacions gastronòmiques en la zona de “Show Cooking” de la Comunitat Valenciana.

Hui Ayora ofereix un tast de mel a les 11:30 i L’ Arrossería de l’Hort de Santa María, una degustació de “fideuà” d’ànec amb foie i boletus a les 13:30.

El dissabte 23, seguiran amb més tastos de mel d’Ayora a diferents hores del dia, “fideuá” de Gandia, paella de Llíria cuinada pel restaurant Tapes i Arròs a les 15:00, i “orelletes i cocques fines” oferides per l’Ajuntament de Bétera a les 17 hores.

El diumenge 24, la secció gastronòmica que clausurarà la fira serà la d’Embotits,
plats típics i dolços de Requena.