El Centre Cultural La Beneficència de València ofereix aquest cap de setmana un variat cartell d’activitats per als xiquets, com ara tallers de pintura i manualitats, un concert de música i un espectacle de màgia.
Demà dissabte, 2 d’abril, a les 12:30, el Museu de Prehistòria proposa el taller “Pintant la vida. L’art dels societats caçadores”, en el qual els xiquets coneixeran les manifestacions artístiques del paleolític superior, especialment l’art moble i les plaques de la cova del Parpalló. Per la vesprada, a partir de les 19:00, el Museu Valencià d’Etnologia acull en la Sala Alfons el Magnànim el concert “La música espanyola de mans de Seiklus Ensemble”, interpretat per Ensemble de Saxofones Seiklus i el programa de la qual està compost per obres del compositor Joan Mont i música espanyola instrumental del segle XX relacionada amb la dansa. El diumenge, 3 d’abril, La Beneficència també obri les seues portes als xiquets i els proposa gaudir de la lectura en la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de 10:00 a 14:00. A més, els més xicotets poden aprendre els usos del foc en la prehistória, com cuinar, defensar-se dels animals, calfar-se i fins i tot vèncer la por, en l’animació “El foc de la vida”, que s’ofereix, en dues passades, a les 10:30 i a les 13:00.  Aquells que el dissabte no puguen acudir al taller “Pintant la vida. L’art dels societats caçadores”, tenen una segona oportunitat el diumenge a les 11:00, també en l’Aula Taller del Museu de Prehistòria.

Màgia potàgia i matraques en el pont de Sant Vicent

Una de les activitats que més agrada als xiquets és la màgia. Per açò, l’agenda infantil de La Beneficència els proposa per a aquest cap de setmana festiu un espectacle de màgia escènica el diumenge a les 11:30. El mag Juan Manuel Marcos adverteix als assistents que els ingredients necessaris per a fer màgia potagia són “imaginació, simpatia, diversió, participació i rises”. Aquest mateix diumenge, a les 12:00, el Museu de Prehistòria també proposa la visita guiada a l’exposició “Societats Prehistòriques”, en la qual els participants triaran quatre peces del paleolític fins a l’edat de bronze i aprendran algunes curiositats de les col·leccions del Museu. Finalment, el Museu Valencià d’Etnologia convida als xiquets a crear les seues pròpies matracas en un taller que ha tingut molt bon acolliment de públic i que començarà a les 12:30. L’entrada a les activitats infantils és lliure fins a omplir l’aforament permès i es poden arreplegar en la recepció del Centre Cultural La Beneficència cada dia abans de les activitats.