Impuls Econòmic Local reforça la presència de les brigades forestals en la muntanya de la província de València incrementant la jornada de treball dels seus brigadistes durant els mesos de major risc d’incendis forestals.
Així, entre l’1 d’abril i el 30 de setembre, les brigades treballaran des de les 8:00 fins a les 19:30, comptabilitzant d’esta manera 11 hores i 30 minuts, enfront de les 9 hores i 45 minuts que dura la jornada de treball de tardor i hivern.

Segons la gerència d’Impuls Econòmic Local, formada per Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, “aquest increment d’hores efectives de treball permet, a més de dedicar més temps a les labors de neteja de muntanya, intensificar la vigilància per a detectar fums sospitosos, i així poder intervenir al més prompte possible”.

A més, segons estableix el Pla de Vigilància Dissuasòria i Mesures Especials 2016, els caps de setmana i dies festius es consideren de nivell de preemergència 3 quan l’AEMET estableix nivell 2. Eixos dies, les brigades d’Impuls Econòmic Local aparquen els treballs de silvicultura i se centren en tasques de vigilància i conscienciació.

570 efectius contra el foc

Impuls Econòmic Local compta amb un total de 112 brigades forestals que s’emmarquen en l’Àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural, i que estan distribuïdes en deu zones d’actuació, abastant la totalitat de la província de València.  Cada brigada està composta per cinc components: un capatàs, un conductor i tres especialistes. Al capdavant de cadascuna de les deu zones d’actuació, se situa un coordinador que dirigeix els treballs de les brigades i s’encarrega de les mobilitzacions en casos d’emergències.

En cas de mobilització per incendi, les brigades actuen com a serveis complementaris en l’extinció, centrant la seua labor en labors de perimetratge i la creació de reguardes després del foc.

En aquests casos, la intervenció de les brigades forestals es duu a terme en coordinació amb els altres organismes implicats en la lluita contra els incendis forestals i sota el comandament únic de l’Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències de la Generalitat Valenciana.