L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) imparteix la primera edició del curs selectiu de formació per al personal bomber de nou accés als serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvament de la Comunitat Valenciana, pas fonamental i última prova de les oposicions que està duent a terme el Consorci Provincial de Bombers de Valencia.

La inauguració del curs a Xest esta setmana va contar amb la presència del President de la Generalitat, Ximo Puig, que va ser rebut pel President del Consorci de Bombers, Josep Bort.

Un total de 36 candidats a bombers van a rebre una formació que constarà de 250 hores teòriques i 250 de pràctiques, tant en parcs com en altres instal·lacions, per a que la província de València dispose de profesionals qualificats en les tasques d’emergències.

El consorci s’ha bolcat per que la Generalitat posara en funcionament esta primera edició del curs de bombers de nou ingrés, i ha posat a disposició de l’IVASPE els mitjans humans i tècnics per a impartir esta formació.

Amb la finalització del curs es conclourà aquest procés de selecció.

El president del Consorci, Josep Bort, ha rebut la felicitació per la transparència de les oposicions que han donat entrada a nous bombers, davant dels propis participants que han estat a l’aula.

Esta transparència ha quedat plasmada, entre altres, en mesures com la elaboració per el Tribunal de varies proves alternatives i la selecció pel tribunal de la prova davant la presència de tots els opositors just abans de la celebració.

Hi ha hagut un control molt exhaustiu per garantir el procés selectiu, de fet no hi ha hagut cap recurs impugnant els resultats del tribunal, que es va completar per sorteig el darrer estiu després de quedar vacants diverses places per la controvèrsia generada sobre l’objectivitat d’aquesta oposició.