L’obra ‘L’Aneguet Lleig’, produïda per Albena Teatre i l’Escalante Centre Teatral, depenent de la Diputació de València, va alçar-se ahir amb el Premi Max en la categoria de Millor Espectacle Musical en la cerimònia d’entrega dels premis de les arts escèniques, que es celebrava en el Teatre Price de Madrid.

La XIX edició dels Premis Max, organitzats per la Fundació SGAE amb la col·laboració de l’Acadèmia de les Arts Escèniques, tingué un accent marcadament valencià, A més de la victòria de ‘L’Aneguet Lleig’, la companyia Ananda Dansa va guanyar set guardons  per ‘Pinoxxio’ i Wichita Co. va dur-se el de millor autor revelació per ‘Nosotros no nos mataremos con pistolas’.

Encara que en opinió de la diputada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, el premi a ‘L’Aneguet Lleig’ va ser una sorpressa, “aquesta victòria ens serveix i ens espenta a seguir amb la política decidida de suport a les produccions teatrals valencianes”. Per a Pérez Garijo, “la cultura ha de tindre inversió pública, donat que els seus resultats redunden en benefici de la societat”.

En el seu discurs de recollida del guardó, el director de ‘L’Aneguet Lleig’, Carles Alberola, va parlar “en nom dels qui ho han tingut molt difícil professionalment en els últims anys a la Comunitat Valenciana” i va fer una menció especial a la Diputació de València, a l’Escalante Centre Teatral i a Vicent Vila, “qui va confiar en Albena Teatre, una companyia que portava vint anys i estava a punt de desaparéixer”.

Per a Rosa Pérez Garijo, que va pujar a recollir el guardó juntament amb el diputat de Cultura, Xavier Rius, i Carles Alberola i Toni Benavent d’Albena, va ser “una nit molt emotiva, on s’imposà el triomf de les candidatures valencianes”.

Finalment, la responsable provincial de Teatres va cualificar el Premi Max rebut com un repte, “en el sentit que durant aquesta legislatura hem de continuar treballant de valent per a mantindre i millorar aquest llistó”, va concloure Pérez Garijo.