La 40ª edició del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València se celebra aquest cap de setmana, 28 i 29 de maig, en el Palau de la Música de València, pel qual passaran les 15 bandes participants i dues orquestres convidades, la qual cosa suposarà reunir a més d’1.000 músics en un certamen que compta amb un pressupost de 200.000 euros.

Cada banda haurà d’interpretar dues obres, una d’elles lliure. La segona, no puntuable, és un pasdoble, d’acord amb les bases editades per la Diputació de València dins de la campanya “Retrobem la nostra música”.

El jurat, presidit pel diputat de Cultura, Xavier Rius, està integrat pels mestres Pablo Sánchez, Vicente Soler, José Susi, Rafael Sanz i Francisco Javier Gutiérrez.

Igual que en edicions anteriors, tot el certamen es retransmetrà en directe en la pàgina web de la Diputació de València, així com en diversos mitjans digitals i a través de les xarxes socials.

Els guanyadors d’aquesta 40ª edició del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València quedaran emplaçats per a participar en el Certamen Autonòmic de Bandes de Música.