L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, ha signat un conveni amb la Cambra de Comerç de València per potenciar l’ocupació i el desenvolupament de projectes de negoci entre els joves valencians incrementant els seus coneixements i habilitats emprenedores i empresarials.

Per a això, va a desenvolupar-se un pla d’empreniment juvenil destinat a 280 joves aturats menors de 30 anys que rebran formació i qualificació amb l’objectiu d’incorporar-los al món laboral creant el seu propi lloc de treball. Els beneficiaris del programa realitzaran un Pla de Negoci per crear la seua empresa i, per a això, comptaran amb l’acompanyament i seguiment individualitzat de la Cambra de Comerç de València.

La gerència de Divalterra, composta per Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, ha destacat que la Diputació de València, a través de l’àrea de Promoció Econòmica, Innovació i projectes Europeus de la seua empresa pública, “és pionera en desenvolupar al costat de Cámara Valencia un projecte integrat en la iniciativa europea Garantia Juvenil que qualificarà a joves inactius en competències emprenedores amb l’objectiu de dissenyar el seu propi pla de viabilitat”.

El gerent Víctor Sahuquillo ha destacat que l’objectiu del programa és “que com a mínim, el deu per cent dels joves assistents puguen accedir al mercat laboral”. En aquest sentit, han informat que Divalterra s’encarregarà d’estendre el programa formatiu per tota la província per garantir l’equilibri territorial.

“El que es pretén és donar resposta a la realitat econòmica i social i millorar les oportunitats de tots els joves d’accedir a un lloc de treball, fomentant l’esperit emprenedor”, ha apuntat el gerent.

Programa formatiu

Les accions formatives són gratuïtes i tindran lloc de l’11 al 29 de juliol a Paterna, Xàtiva i Sagunt. Concretament es realitzaran 14 programes de 20 alumnes i 510 hores de durada en l’àmbit de la província de València. En total es qualificarà a 280 joves a través de sessions de formació conjunta de 35 hores, accions d’acompanyament i seguiment individualitzat de 15 hores de durada i experiència formativa pràctica de cinc hores en els vivers d’empreses de les cambres.

La iniciativa formativa ofereix la possibilitat de formalitzar 70 projectes empresarials que comptaran amb un Mentoring de 15 hores durant els tres primers mesos d’inici de l’activitat.