El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat la resolució del Pla de Subvencions del Patronat Provincial de Turisme de València, convocat el 7 de març del 2016, que distribueix 425.676 euros entre 146 ajuntaments de la província per a la construir o millorar infraestructures i inversions turístiques, i senyalitzar itineraris turístics urbans i de senderisme.

Pilar Moncho, diputada de Turisme i vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València, ha explicat que aquest programa d’ajudes «compleix amb el repte que ens vàrem marcar a l’inici del mandat d’obrir el Patronat a tot el territori sense distinció de colors polítics». La màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació ha dit que el programa forma part del pla estratègic global de València Turisme, que «ha transformat les concessions directes en subvencions objectives, transparents i obertes a tots els municipis de la província».

Autonomia local en la inversió

Les noves línies d’ajuda de València Turisme substitueixen els antics convenis directes i permeten que cada ajuntament seleccione la destinació de la inversió per a la construir o millorar infraestructures i inversions turístiques.

La resolució publicada en el BOP inclou un total de 425.676 euros atorgats a 146 ajuntaments d’entre un total de 169 presentats.

Amb la línia d’ajudes per a inversions turístiques, el Patronat Provincial de Turisme de València també ha articulat els programes de subvencions dirigits als ajuntaments i les mancomunitats per a la promoció i el desenvolupament de fires i esdeveniments turístics, el desenvolupament d’aplicacions tecnològiques i la millora de la qualitat de les platges, així com un cinqué pla destinat a associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre per a la promoció turística.