La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, i l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, han presentat aquest migdia l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de la localitat de Camp de Morvedre i la Diputació de València per a la tematització de Ca Berenguer com a centre de recepció de visitants i interpretació de la ciutat.

Pilar Moncho, que ha xifrat en 100.000 euros l’aportació econòmica del Patronat de Turisme a aquest acord, ha destacat que “el nostre deure com a gestors públics és donar a conéixer els recursos turístics a tota la societat i des de València Turisme donem un pas més cap a la seua conversió com a productes turístics que activen l’economia local”.

L’actuació se centrarà en la dinamització del turisme de la localitat, mitjançant accions tutelades per València Turisme, a partir de Ca Berenguer, un edifici rehabilitat arquitectònicament i de gran valor patrimonial, que conserva al seua interior peces emblemàtiques com una mikvé (espais per als banys de purificació que prescriu el judaisme), el Pati d’Arcs o l’Aljub.

Tres punts estratègics

No obstant açò, l’objectiu final del projecte municipal va més enllà i aconsegueix el traçat d’un nou eix de distribució del turisme que tindrà tres punts estratègics: Ca Berenguer, la Via Pórtica i les instal·lacions museográficas dels Alts Forns.

Facilitar la visita a la ciutat

L’alcalde de Sagunt, per la seua banda, ha manifestat que gràcies a l’ajuda de València Turisme “anem a convertir la Casa dels Berenguer en el punt de partida d’un itinerari que facilite la interpretació i la visita a la ciutat des de diferents punts de vista”. Actualment, l’edifici alberga una col·lecció museogràfica sobre l’escenografia que, segons ha apuntat Quico Fernández “cobraria més sentit i contexualització en el propi Teatre Romano”.

L’acte, celebrat en l’emblemàtic Temple de Diana de Ca Berenguer, ha explicat també amb la participació del cap de Promoció Turística del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, i la regidor de Turisme de Sagunt, María Giménez.

Caselles ha destacat que Sagunt “és un cas paradigmàtic de ciutat amb un gruix immens de recursos i, de la mà de l’Ajuntament, volem contribuir a confeccionar productes turístics vendibles que actuen com a elements de dinamització econòmica de Sagunt”.

A més, el cap de Promoció Turística del Patronat ha explicat que l’èxit de l’experiència ‘Saguntum’ llançada aquest estiu amb Turismo Valencia dins del programa ‘València Summer Day’ assegura la seua continuïtat a l’hivern i probablement també a la primavera.