La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, desfila aquest diumenge 4 de desembre en les Festes de Moros, Cristians i Contrabandistes de la Font de la Figuera. Amigó assistirà com a convidada en la comparsa Xiques Contrabandistes, en la qual també estarà present la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando. Per la seua banda, el diputat de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, participarà en la comparsa Beduïns.

La Font de la Figuera es prepara per a un cap de setmana de celebració. Després de l’acte de presentació de les reines, capitans i abanderats amb el que el municipi va donar la benvinguda oficial a les festes, hui comencen totes les activitats programades en la present edició: després del volteig de campanes, a la vesprada hi haurà una romeria fins a l’ermita de Santa Bàrbara i s’inauguraran oficialment les Festes de Moros, Cristians i Contrabandistes, amb la interpretació per Laira Fontiguerense del “Himne de la Festa” i la lectura del pregó.

No obstant açò, l’acte més emblemàtic tindrà lloc el diumenge 4 de desembre, l’anomenada “entrada”, en la qual participaran diferents comparses de Moros, Cristians i Contrabandistes, acompanyades per les seues bandes de música. Ja a la vesprada es realitzarà una segona desfilada, així com les tradicionals ambaixades mores, que representen l’enfrontament entre tots dos bàndols, que acabarà en una lluita per apoderar-se del castell del municipi.

Les festes de Moros, Cristians i Contrabandistes de La Font de la Figuera continuaran els dies 5 i 6 de desembre, amb més desfilades de comparses i processons. La celebració culminarà amb l’anomenat “Despojo”, la conversió de l’exèrcit moro al cristianisme, que motivarà la pau entre els dos exèrcits acompanyant a la Santa de nou a l’ermita. Una vegada allí es proclamaran els nous càrrecs per a les pròximes festes.