El Consell d’Administració de Divalterra ha aprovat aquest dimarts el pressupost de la mercantil per a l’any 2017, que ascendeix a un total de 24.050.693 euros, en un consell en el qual també s’ha aprovat el cessament de Víctor Sahuquillo com a cogerent de l’empresa pública, després de la carta presentada pel propi Sahuquillo el passat 15 de desembre posant el seu càrrec a la disposició del Consell.
El pressupost de Divalterra per a 2017 contempla, entre altres línies, partides concretes per a millorar la xarxa comarcal d’Agències d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL), per a dinamitzar les àrees industrials i les zones comercials dels municipis, per a la integració en el mercat laboral d’aturats de llarga durada en risc d’exclusió social i foment de l’empreniment entre els joves i per a treballar en la reducció de les emissions de carboni.
En paral·lel, al voltant de 16 milions del pressupost de Divalterra per al pròxim exercici es destinen a gestió forestal i regeneració de zones verdes urbanes, amb l’objectiu d’evitar incendis a través del treball de selvicultura preventiva que duen a terme les brigades forestals de l’empresa pública de la Diputació.
Tornant a aqueixes línies noves que tenen cabuda en el pressupost aprovat aquest dimarts pel Consell d’Administració de Divalterra, s’inclouen 90.000 euros per a estendre la xarxa de AEDL als municipis que no disposen del servei i recolzar el treball dels quals ja disposen d’aquestes agències locals, fomentant la seua especialització professional.
El pressupost de l’empresa pública inclou igualment 60.000 euros per a seguir desenvolupant la Càtedra Divalterra al costat de la Universitat Politècnica de València, amb la finalitat de modernitzar i innovar en les àrees i polígons industrials de la província. I altres 100.000 euros per a impulsar plans estratègics orientats a revitalitzar els centres comercials urbans, fomentant el comerç de proximitat.
Una altra de les partides importants i noves la trobem en l’àmbit de l’empreniment i l’ocupació, on es destinen 250.000 euros per a ajudar a trobar treball a aturats de llarga durada majors de 30 anys en risc d’exclusió social, per mitjà de programes integrals d’orientació, formació i inserció laboral. A aquesta línia cal afegir una altra de 100.000 euros per a la formació de joves menors de 30 anys en la millora de les seues capacitacions professionals i per a l’empreniment.
En l’apartat de gestió forestal, al marge del pressupost per a les Brigades de Divalterra, destaquen els 190.000 euros per a tractar de reduir la Petjada de Carboni, els 150.000 euros per a impulsar l’assessorament tècnic en l’administració i ús de les muntanyes amb vista a una gestió més sostenible dels recursos naturals, i els 130.000 euros per a l’impuls de l’agricultura ecològica.