La Diputació de València aposta per recuperar i reconèixer els espais fluvials com a «espais públics de primer ordre per a la ciutadania que revitalitzen el patrimoni natural». Així s’ha expressat el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la seua recent visita a les actuacions d’adequació efectuades a la conca del riu Sellent al seu pas per Bolbaite i on va estar acompanyat per l’alcaldessad’aquest municipi de la Canal de Navarrés, Carolina Mas. Uns treballs emmarcats dintre del Programa d’Espais Degradats impulsat per part de la corporació provincial i que han permès condicionar la zona i habilitar un mirador des del qual gaudir de les vistes que presenta aquest enclavament.

Josep Bort ha manifestat que «és molt important treballar per revitalitzar el patrimoni natural dels nostres pobles» amb l’objecte «d’apropar-los a la ciutadania i reconèixer els espais fluvials com a espais públics de primer ordre», ha explicat. En aquest mateix sentit, el responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha recordat que «durant les darreres dècades el desenvolupament urbà ha donat l’esquena a rius i barrancs», a l’hora que ha celebrat que en l’actualitat «aquesta visió està canviant i comencen a ser percebuts com a espais que conviden al goig i gaudi de la natura per part de la ciutadania», ha destacat.

Així mateix, Josep Bort ha emfatitzat que aquesta actuació s’emmarca dintre del Programa d’Espais Degradats impulsats per l’Àrea de Medi Ambient de la corporació provincial «que tan bona acollida està tenint entre els consistoris de les comarques valencianes i al qual, cada vegada, se sumen un major nombre de demandes per poder escometre aquest tipus d’actuacions, d’un muntant econòmic no excessivament elevat, però amb un ressò i impacte social i mediambiental molt important per al gaudi de la ciutadania», ha indicat.

Millora d’accessos i reparació del berenador

La conca del riu Sellent al seu pas per Bolbaite constitueix una parcel·la de titularitat municipal, en la qual s’ha construït un mirador des del qual gaudir de les vistes que presenta l’enclavament, a més de servir d’accés des de la carretera de Navarrés cap a la zona de banys del riu. Així mateix, també s’han escomès treballs de millora dels accessos al riu, la mateixa zona de banys i s’han recuperat les vies cap a les dues coves existents en la riba oposada.

Entre els treballs escomesos, s’ha procedit a  efectuar diverses reparacions al berenador i zona d’esbarjo, a més de procedir al desbrossament i neteja de les dues vessants de la muntanya.

El projecte ha comptat amb un pressupost que ascendeix fins els 44.109 euros, dels quals la Diputació de València ha aportat el 85% del total dels recursos (37.492 euros) i el Consistori el 15% restant (6.616 euros).