La diputada de Turisme de la Diputació de València i vicepresidenta del Patronat Turisme-València Turisme, Pilar Moncho, ha iniciat avui en el Campus de Gandia una visita per diferents punts de la comarca de la Safor per a reforçar la col·laboració institucional amb entitats locals i conéixer de primera mà els nous projectes turístics de diversos municipis.

“Hem invertit la dinàmica establida durant molts anys que obligava els alcaldes a anar a la Diputació a demanar subvencions i ajudes, perquè som els responsables del govern provincial els qui tenim l’obligació de visitar el territori i conéixer de primera mà les necessitats locals i comarcals així com el desenvolupament dels projectes subvencionats, en el nostre cas, per València Turisme”, ha explicat Pilar Moncho.

En aquest sentit, la diputada ha recordat que el Patronat de Turisme-València Turisme ha invertit al voltant de mig milió d’euros a La Safor durant 2016, a través de les diferents línies d’ajudes fixades en les bases de subvencions i de projectes singulars de rellevància turística.

Nova Càtedra d’Estudis “València Turisme”

En la seua visita a la comarca, Pilar Moncho, acompanyada pel gerent del Patronat de Turisme, Pau Pérez, s’ha reunit amb el nou equip directiu del Campus Universitari de Gandia adscrit a la Universitat Politècnica de València i compost pel director Jesús Alba; la directora d’Estudis de Turisme, Eva Mestre; el director de Relacions amb l’Entorn, Vicent Altur, i el director del Pla Estratègic, José Pelegrí.

Moncho ha felicitat el nou equip i ha destacat que la trobada ha servit per a fixar les bases “d’una major col·laboració amb el campus de Gandia que es concretarà amb la creació de la Càtedra d’Estudis València Turisme sobre Empresa i Turisme a més d’aprofundir en plans de competitivitat perquè la projecció del turisme siga una realitat”.

El director Jesús Alba ha destacat l’aposta del Patronat pel campus amb aquesta càtedra “que ens permetrà treballar conjuntament a la universitat i a l’administració amb major fluïdesa i agilitat”.

Condicionament de la Ruta del riu Vaca a Xeraco

La visita per la Safor ha continuat a Xeraco on la diputada de Turisme s’ha reunit amb l’alcalde Francesc Serralta i amb la regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Noves Tecnologias, Jacinta Rubio i ha signat en el llibre d’Honor de l’Ajuntament.

La comitiva ha visitat les àrees de la Goleta i la Torre de Guaita, al costat del riu Vaca, per a les quals el consistori ha sol·licitat ajudes per a la seua rehabilitació.

La diputada ha destacat la implicació del poble en la seua projecció turística, a més de ressaltar que és un exemple de “com treballar el turisme local”.

L’alcalde, per la seua banda, ha agraït la dedicació del Patronat de Turisme a Xeraco i ha recordat que el municipi “no solament consisteix en sol i platja sinó que també compta amb un important patrimoni forestal en el qual destaca la zona humida de la Marjal”. Per açò, el condicionament de la ruta del riu Vaca és una de les prioritats del govern local.

Nou alberg municipal i Pista BMX homologada a Xeresa

A continuació, la diputada ha visitat l’Ajuntament de Xeresa, on també ha rubricat la seua signatura en el llibre d’Honor en presència de l’alcalde, Tomás Ferrandis, i la regidora d’Administració i Hisenda, Anabel Peiró.

Pilar Moncho ha assenyalat que l’ajuntament ha de treballar a utilitzar l’atractiu de Xeresa i els seus voltants per a aconseguir convertir els visitants a la població en turistes consolidats. En aquest sentit, l’ajuntament està treballant en la rehabilitació de l’antiga escola municipal per a construir l’alberg públic “La Servana” amb el qual es mitigaria la falta d’allotjament local i en la restauració del qual participa la Diputació de València a través dels PPOS.

Durant la visita a l’alberg, l’alcalde també ha apuntat que entre els projectes més immediats per a la projecció turística de Xeresa, es troba la consecució de l’homologació de la pista BMX per a organitzar activitats de turisme actiu.