El municipi de Benifairó de la Valldigna ha realitzat actuacions d’adequació als patis del CEIP Jaume VII El Just fent ús dels fons rebuts per part de la Diputació de València, en una clara aposta per millorar les condicions dels centres educatius de titularitat pública de la localitat, que tindrà continuïtat pròximament amb la rehabilitació de les instal·lacions de l’escoleta municipal. Així ho ha traslladat l’alcalde del municipi, Josep Antoni Alberola, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquesta localitat de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.

Tot i no tractar-se d’una competència municipal, l’equip de govern de Benifairó de la Valldigna ha destinat 56.820,58 euros, corresponents al programa provincial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016, a escometre actuacions de condicionament de la zona d’esplai del col·legi, la qual es trobava en un avançat estat de deteriorament i representava un elevat perill per als xiquets i xiquetes usuaris del centre.

Així mateix, aquesta iniciativa trobarà continuïtat en el curt termini amb actuacions de rehabilitació de l’entorn de l’escoleta municipal, situada en l’edifici de l’antic Hospital, un immoble centenari que compta amb un entorn especialment acollidor, però que requereix de diferents intervencions de manteniment i adequació de les instal·lacions. Des del consistori es preveu poder sufragar aquests treballs amb els 54.774,30 euros corresponents al programa d’Inversions Financerament Sostenibles 2017.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha valorat «molt positivament» l’esforç realitzat per l’actual equip de govern municipal «per orientar els seus recursos a mantenir els centres educatius municipals en les condicions més òptimes per tal d’afavorir l’educació i l’aprenentatge dels xiquets i xiquetes del municipi», ha indicat. «Unes actuacions –ha recordat la vicepresidenta– que no constitueixen una competència estricta de l’administració local», ha remarcat.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha aprofitat la seua visita a Benifairó de la Valldigna per a manifestar que des de la corporació provincial «estem molt satisfets de comprovar el canvi de prioritats dels actuals alcaldes i alcaldesses i els seus respectius equips de govern, els quals opten per projectes centrats en millorar les condicions de vida de la ciutadania». En aquesta mateixa línia, Maria Josep Amigó ha defensat «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis».

Per la seua part, l’alcalde de Benifairó de la Valldigna, Josep Antoni Alberola, ha refermat el compromís del govern municipal «amb la cultura i l’educació com a elements essencials per a la prosperitat del municipi». Així mateix, Alberola ha expressat que els diferents projectes engegats pel consistori «busquen atendre aquelles prioritats que resulten bàsiques per al conjunt dels nostres veïns i veïnes, amb l’objectiu de millorar el benestar de la nostra ciutadania», ha destacat.

Durant la reunió de treball mantinguda per l’equip de govern local amb la vicepresidenta, Alberola ha presentat el projecte per a l’ampliació del Cementiri Municipal. Una iniciativa «necessària» que Maria Josep Amigó s’ha compromès «a estudiar i definir possibles vies de col·laboració entre ambdues administracions perquè els veïns i veïnes de Benifairó puguen disposar d’un servei bàsic i prioritari del municipi», ha manifestat.

En total, en el que va de legislatura el consistori de Benifairó de la Valldigna ha rebut 461.665 d’euros de la corporació provincial, entre els quals es compta per al present exercici 2017 amb 85.511 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– i altres 34.574 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal.

Renovació de voreres i casc urbà

Durant la seua estada a Benifairó de la Valldigna, la vicepresidenta ha tingut ocasió de visitar diferents intervencions executades amb fons provincials. Entre aquestes, destaquen els treballs de reforma efectuats a la plaça Pintor Sorolla (21.507 euros); la renovació de l’asfaltat del camí Rajolar (45.875 euros); o la reposició de les voreres del casc urbà, unes actuacions les quals es troben executant-se en l’actualitat i per a les quals es compta amb 25.268 euros corresponents al Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de l’exercici. 2016.

Així mateix, també s’han destinat un total de 29.672 euros del programa provincial de Camins i Vials a l’asfaltat i pavimentació de diferents vies rurals que discorren pel terme municipal, així com la reforma de les instal·lacions i revestiment de la Piscina Municipal, per a la qual s’ha disposat de 15.179 euros de les Inversions Financerament Sostenibles de l’exercici 2016.