La 40ena edició de la Festa de les Danses de la Vall d’Albaida recala aquest dissabte en Quatretonda, la mateixa localitat on aquest esdeveniment es va celebrar per primera vegada.

Els actes arrancaran a les 17:30 hores amb una cercavila commemorativa, que discorrerà entre l’ermita i la plaça dels Sants Joans. Posteriorment, a les 18:00 hores, un total de 18 grups de la comarca, a més de la Nova Muixeranga d’Algemesí, que precedirà el grup de danses local, participaran en la dansada pels carrers de Quatretonda, des de l’antiga Casa de la Vila, a la plaça dels Sants Joans, fins a l’ermita de Sant Josep.

En concret, aquests 18 grups de danses que assistiran procediran de les localitats de Llutxent, Bellús, l’Olleria, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Castelló de Rugat, Ontinyent, Bocairent, Alfarrasí, el Palomar, Aielo de Malferit, Benigànim, Albaida, Fontanars dels Alforins, Agullent, Montaverner, la Pobla del Duc i Quatretonda que, precedit por la Nova Muixeranga d’Algemesí, clourà l’acte com a amfitrió.

La festa de les danses continuarà amb un sopar de germanor al Poliesportiu Municipal, on hi actuarà Urbàlia Rurana amb el seu espectacle ‘Sarau a la plaça’.

La Festa de les Danses de la Vall d’Albaida és la trobada més antiga de les que se celebren a la comarca. Per això mateix, des de la setmana passada, i en horari de 19:30 a 21:30 hores, la sala d’exposicions i multiusos al primer pis de les Escoles Velles acull una exposició sobre els ‘40 anys de la Festa de les Danses’.