L’atur afecta a quasi un 20% de la població, segons l’Institut Nacional d’Estadística. Compromesa amb acabar amb una de les majors preocupacions de les llars valencianes, la Diputació de València continua promocionant el programa d’inserció sociolaboral per a majors de 30 anys, aquesta vegada en la comarca de La Safor.

Representants d’aquesta unió entre administracions s’han reunit aquest matí a Gandia per a tractar la possible implantació del pla, promogut per la Diputació a través de la seua empresa pública Divalterra,  juntament amb les institucions locals.

Aquest servei, que ja està en marxa en els municipis de l’Horta Sud i València, garanteix que un mínim del 50 % dels usuaris trobaran treball. El programa se centra en l’acompanyament de cerca d’ocupació per part d’assessors especialitzats; a més, es realitzen dinàmiques en grup per a posar en pràctica competències com presentar-se en una entrevista de treball, redactar el currículum o conèixer què cerquen les empreses del sector.

“Les institucions públiques hem d’unir esforços per a acabar amb l’atur de llarga durada”, ha emfatitzat el diputat de Cooperació Municipal i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica de Divalterra, Emili Altur, durant la reunió amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el president de la mancomunitat de municipis de La Safor, Tomás Ferrandis. A la trobada també han acudit la regidora d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Gandia, Alicia Izquierdo, i el director de Promoció Econòmica de Divalterra, Josep Melero.