Caudete de las Fuentes celebra aquest proper cap de setmana la tretzena edició de les Jornades de portes obertes del jaciment ibèric Kelin, amb una àmplia programació lúdica i festiva, que inclou la representació dramatitzada de ritus de pas a l’edat adulta.

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha finançat durant més de dues dècades, a través del Museu de Prehistòria, les campanyes d’excavació del poblat ibèric de Kelin, i és la responsable de la seua restauració i posada en valor. El jaciment forma part, a més, de la Ruta del Ibers, que la mateixa Diputació dóna suport a través de subvencions anuals per a la millora en la museïtzació i els serveis de visites als jaciments.

Durant el transcurs de les jornades, els visitants podran recórrer el jaciment i participar en les activitats organitzades per l’Ajuntament de Caudete de las Fuentes amb la col·laboració del Museu de Prehistòria i la Universitat de València. La visita a la ciutat ibera en companyia dels seus veïns, els tallers didàctics, la minifira de productes artesanals a El Paseo i la ruta de tapes iberes pels bars de la localitat, són les activitats previstes més destacades.