La Casa de Cultura de Burjassot va inaugurar ahir el curs d’Expert Universitari per a abordar les claus sobre la responsabilitat social de les empreses, destinat a tècnics en comerç i desenvolupament local.

“Les noves tendències en el mercat estan configurant una nova realitat en la qual la responsabilitat social empresarial adquireix cada vegada més valor. A més, el fenomen de la globalització està posant en el mateix plànol a les grans empreses i les pimes, que han d’analitzar l’impacte de la seua activitat sobre els seus grups d’interès”, ha emfatitzat el diputat responsable de l’àrea de Promoció Econòmica de Divalterra, Emili Altur.

El centre cultural del municipi de l’Horta Nord va acollir l’inici del curs, que s’impartirà durant els pròxims nou mesos de forma online, amb l’objectiu d’enfortir la figura de les empreses com a agent de desenvolupament local. Aquest curs està dirigit a tècnics de comerç de la xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) i de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL).

Així, des de Divalterra s’ha promogut l’engegada de la Xarxa ADL’s, que potencia el paper dels tècnics locals dotant-los d’eines de gestió, formació específica i coordinació tècnica per a facilitar l’intercanvi de coneixements i bones pràctiques, i la participació en projectes comuns de millora del territori. Fins al moment, 146 entitats, que agrupen a 236 municipis de la província de València, s’han adherit a aquest programa.

L’impacte de la responsabilitat social de les empreses

El fenomen de la globalització ha canviat les regles del joc en el món empresarial, alguna cosa que ha provocat millores en nombrosos camps, però també amenaces a les quals és necessari oferir una resposta eficaç. En aquest context, la responsabilitat social empresarial es marca com a objectiu mitigar els efectes negatius en les empreses sobre els drets socials, laborals, el medi ambient i en definitiva, sobre els drets humans.

En paraules d’Altur, per aquest motiu, “el deure de les administracions públiques és promoure el coneixement i l’aplicació dels criteris de la responsabilitat social en les companyies, com un element que enriqueix la gestió independentment de la seua grandària”.

Aquesta iniciativa naix de la unió entre la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Burjassot, a través de CEMEF, i la Diputació de València, a través de Divalterra. Així mateix, el curs compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i la participació de Florida Universitària i Felidarity.