L’estudi del projecte dels Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS) per a reduir l’impacte de les pluges i inundacions als municipis de Godella, Burjassot, Massarrojos i Rocafort comptarà amb el suport de la Diputació a través de la cooperació de l’empresa pública Divalterra amb les quatre localitats. Així ho han acordat els diputats de Cooperació Municipal, Emili Altur, de Medi Ambient, Josep Bort, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i la regidora de Medi Ambient de Burjassot, Lluna Àrias, en la reunió que han mantingut per avançar en la redacció de la proposta de treball i en reafirmar el compromís de la Diputació per a buscar finançament per realitzar el projecte.

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha explicat que “després de plantejar-nos l’estudi d’un projecte per a minimitzar l’impacte de les sobre pluges que tenim en aquests quatre municipis, des de la Diputació ens hem compromés a iniciar les línies de treball des de l’empresa pública Divalterra per a poder finançar el projecte”.

Per la seua banda, el titular de Medi Ambient, Josep Bort, ha assenyalat que “es tracta d’una iniciativa encoratjadora perquè ajuda a mantindre les corrents d’aigua que ací al País Valencià tenim freqüentment i que serveix també per aplicar mecanismes de sostenibilitat al desenvolupament de les nostres ciutats”.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha afirmat que aquesta iniciativa, que naix amb l’acord dels quatre municipis, té com objectiu aconseguir que “aigües amunt, a la part més alta de les conques, s’instal·len sistemes de retenció de l’aigua per evitar que les aigües vagen a la part més baixa i provoquen les inundacions recurrents que es produeixen en èpoques de pluges fortes en els quatre pobles”.

La regidora de Medi Ambient de Burjassot, Lluna Àrias, ha destacat també que el compromís que s’ha establert avui entre la corporació provincial i els ajuntaments suposa “una via per solucionar un problema molt greu per als quatre municipis, i per primera vegada en la història anem els quatre pobles de la mà per a trobar esta resposta tant per part de la Generalitat com de la Diputació ”.

Amb aquest projecte es busca la creació d’infraestructures verdes que drenen l’aigua amb la construcció de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenibles, i que servirien per absorbir l’aigua de pluja i reduir el cabal en les zones baixes evitant les inundacions.

L’estudi que es durà a terme amb el suport de Divalterra servirà per completar el treball preliminar que es va realitzar en desembre de 2017 per part del Grup de Climatologia des de Satèl·lits de la Universitat de València en un encàrrec de l’ajuntament de Burjassot.