Ahir es va presentar a València el Festival Pirineus Sud de la Diputación de Huesca, un macro festival amb 27 anys de recorregut que reuneix a les figures més importants del panorama musical de les músiques del mon.

Durant dues setmanes (del 13 al 29 de juliol) i en 7 espais diferents, actuaran més de 30 agrupacions musicals, entre elles Ruben Blades, Gipsy Kings o Gilberto Gil.

El Museu Valencià d’Etnologia  com organitzador del Festival Etnomusic ha establert relacions amb el festival aragonès per a que de cara al pròxim any  es mantinguen relacions que permeten programar grups para tots dos festivals i així abaratir costos de transport i preu dels concerts. Es tracta d’una relació molt habitual entre festivals. Fruït d’este tipus de relacions el festival Etnomusic Primavera 2018 ha programat a Carmen Paris, en un concert realitzat en col·laboració amb el Festival Xàbia Folk 2018.

A la presentació del festival Pirineos Sur, a la que assistiren el Diputat de Cultura Xavier Rius, tècnics del Museu Valencià d’Etnologia, així com els tècnics del festival aragonès i representants de la Diputación de Huesca, s’analitzaren les línies de treball de cada festival i els diferents formats i plantejaments musicals que s’ofereixen amb la fi de procurar contractacions combinades d’artistes.