El Patronat de Turisme de València convoca les línies d’ajudes per a ajuntaments de fins a 30.000 habitants i entitats locals menors dotades amb 650.000 euros per a l’organització i promoció de fires, festes, certàmens i esdeveniments de caràcter turístic; accions de promoció turística i elaboració de projectes per a la creació de productes turístics.

Segons arrepleguen les bases de la convocatòria, l’extracte de la qual està publicat en el BOP (Nº 96) , el termini de presentació de sol·licituds està obert fins al pròxim 5 de juny.

La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, destaca que les ajudes fomenten l’autonomia local perquè “el Patronat de Turisme marca un full de ruta per a consolidar un turisme sostenible i desestacionalitzat, centrat en l’excel·lència de la nostra terra, i són els municipis els qui tenen l’última decisió per a llançar noves accions de promoció turística”.

Per a accedir a les subvencions, el Patronat de Turisme exigeix com a requisit als municipis el compromís d’adhesió al Código Ético del Turismo, que haurà de ser remès a l’Agència Valenciana del Turisme.

Pròximes convocatòries: quatre línies més

A més d’aquesta convocatòria, les línies d’ajuda municipal 2018 de València Turisme inclouen altres dos programes de subvencions destinats a inversions i a la desestacionaliztació turística, així com un pla per a associacions sense ànim de lucre. Segons indica la diputada Pilar Moncho, la publicació de les bases d’aquests tres programes és imminent.

Les ajudes públiques del Patronat de Turisme de València per a 2018 s’amplien també amb el Tour d’Ofertes Turístiques, TOT, el nou programa de subvencions que desplegarà més d’1.500 autobusos turístics per les comarques valencianes.

L’articulació del TOT es tramitarà directament amb les associacions de mares i pares d’escolars de les comarques valencianes, que seran les encarregades de remetre les seues sol·licituds al Patronat de Turisme. Cada associació podrà sol·licitar una ajuda per a cobrir el cost del mitjà de transport i haurà d’acreditar la contractació d’un producte turístic local per als escolars i familiars que participen en el viatge turístic.