La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, ha destacat avui durant la celebració del 44 Concurs Internacional de Fideuà de Gandia que “aquest gran plat valencià, que suma auntenticitat i projecció internacional, compleix amb la filosofia Del Tros al Plat perquè reivindica una destinació a partir d’una grandíssima experiència gastronòmica”.

Per açò, ha convidat els participants a sumar-se a Del Tros al Plat, el relat turístic i gastronòmic impulsat pel Patronat de Turisme de València que ja reuneix el suport de les institucions valencianes, d’agricultors i productors valencians com la Tira de Comptar, i fins i tot dels impulsors de la guia de festivals valencians de música perquè “en aquesta gran tasca de projecció del territori valencià sumem tots”, ha assenyalat Pilar Moncho.

El Patronat de Turisme de València patrocina, a través de la seua marca València Turisme, el certamen gandiense organitzat per l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia. Segons Pilar Moncho, “l’èxit del concurs és un fet provat que s’ha consolidat en els últims anys gràcies també a les millores introduïdes quant a ubicació i obertura al públic”.

A l’acte ha assistit la corporació local, amb la vicealcaldessa al capdavant, Lorena Milvaques, així com el president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, i els diputats provincials, Boro Femenia i Guillermo Barber, entre altres autoritats

La tradicional cita gastronòmica de Gandia ha començat amb un recorregut per les casetes de degustació gastronòmica de cuina de La Safor instal·lades en el Passeig del Port i s’ha completat amb una visita als concursants durant el procés de cuinat de les seus fideuades.

Un total de trenta restaurants i sis escoles competeixen en el 44 Concurs Internacional de Fideuà, que un any més ha concitat l’interés de professionals de la cuina locals, valencians, espanyols i estrangers.

Les sis escoles de cuina participants són valencianes: els Centres de Desenvolupament Turístics de Gandia, Castelló, València i Alacant, la Federació d’Hostaleria de València i l’institut d’Educació Secundària Batoi, d’Alcoi.