La plataforma ‘Connecta València’ de ciutats intel·ligents que desenvolupa l’àrea de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica de la Diputació de València ha sigut presentada al I Congrés Smart Cities for Smart Citizens que ha acollit La Marina de València. El diputat de Modernització Ivan Martí, ha presentat aquest projecte innovador durant la taula rodona que ha compartit amb altres representants d’administracions públiques reunits al congrés.

Ivan Martí ha explicat durant la seua intervenció que “el principal objectiu de la plataforma Connecta València és que els serveis municipals es doten d’intel·ligència per tal de reduir la bretxa que separa els municipis grans dels més menuts”. “Amb això, el que es pretén es oferir una millor gestió dels serveis als ciutadans, i també aconseguir que eixa gestió siga millor a través de la seua unificació tant a nivell intra-municipal com en el plànol inter-municipal”, ha prosseguit.

La taula rodona en la que ha participat el diputat Martí ha estat centrada en la gestió pública de les smart cities i en ella també han intervingut el cap de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València, Ramón Ferri, l’arquitecta de l’Institut Valencià de l’Edificació, Leticia Ortega, i el coordinador del Centre d’Innovació ‘Las Naves’, Javier Ibàñez.

“La estratègia de ‘Connecta València’ —ha assenyalat Martí— té com a objectiu de llarg termini la gestió integral de la província com una smart region, per la qual cosa, la Diputació constitueix l’administració més adequada per al seu desenvolupament. A més, és una plataforma que entenem d’una manera totalment col·laborativa, perquè el desenvolupament del projecte es farà de la mà de tots els municipis que vullguen sumar-se a la plataforma que disposa la Diputació”.

A més, el diputat ha detallat que la plataforma funciona a través de la plataforma Sentilo, una ferramenta de codi obert desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona que respecta l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat, disminueix la dependència respecte al proveïdor i possibilita la col·laboració amb altres administracions i institucions per afavorir el repartiment de costos i la possibilitat de reutilitzar els desenvolupaments ja realitzats.

El Congrés, organitzat per La Marina de València, The Hub y Smart Cities Think Tank, es celebra a l’edifici Veles e Vents durant els dies 7 i 8 de juny. Es tracta d’un encontre on especialistes del sector, així com empreses i representants d’administracions públiques, posaran en comú tant iniciatives com perspectives al voltant de la mobilitat, xarxes, internet de les coses, urbanisme, energia o medi ambient des de la perspectiva de les ciutats intel·ligents.