El diputat de l’àrea de Medi Ambient, Josep Bort, ha assistit els dies 7 i 8 de juny a la Trobada de Diputacions per l’Energia i el Clima celebrada a Tarragona.

Organitzada per aquesta diputació provincial, aquest encontre ha estat dividit en dues jornades. La primera d’elles nomenada “Europa i les diputacions davant els reptes del canvi climàtic. El Pacte d’alcaldes, un programa regional i municipal clau”.

Ha sigut a la segona jornada titulada “Experiències i oportunitats” on ha intervingut el diputat Josep Bort qui ha aprofitat l’ocasió per a subratllar que aquesta iniciativa “és molt important empoderar als pobles i dotar-los de recursos per fer front al repte que ens planteja el canvi climàtic, que passa per la transició cap a un model energèticament sostenible i una descarbonització”.

A la seua intervenció ha remarcat que aquesta legislatura “teníem el compromís i la responsabilitat de recuperar el temps perdut. Quan arribarem al govern provincial no hi havia res fet en aquest camp. Ni interès ni compromís polític pel clima ni per l’energia sostenible ni interès pel desenvolupament sostenible del nostre territori.”

Per a concloure, Josep Bort ha mencionat que des de 2015 “hem passat de 14 municipis adherits a 222 en l’actualitat, i ens agradaria comptar amb el compromís i l’adhesió de la resta dels municipis per anar els 266 front a un problema global que ens afecta a totes i a tots”.

Durant aquest encontre han intervingut càrrecs i tècnics de diferents diputacions com: Saragossa, Girona, Tarragona, Badajoz, Barcelona i Castelló. A més de tècnics d’empreses col·laboradores amb aquestes institucions.