Pròximes parades de ‘Les Arts Volant’ a Potries, Benifairó de la Valldigna, Chiva i Polinyà del Xúquer

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València continua fent arribar l’òpera als pobles de les comarques valencianes gràcies a la col·laboració amb el Palau de les Arts. El programa ‘Les Arts Volant’, fruit d’aquesta col·laboració, presenta, amb tota la qualitat que avala el treball del Palau de les Arts, l’obra Bastià i Bastiana, de Wolfgang Amadeus Mozart.

Hui, dijous 5 de juliol, a les 22’00 hores, el camió de ‘Les Arts Volant’ es converteix, de nou, en un escenari complet per a representar aquesta òpera a la Plaça de l’Ajuntament de Potries, a la comarca de la Safor. Demà divendres 6, serà el carrer Sant Roc de Benifairó de la Valldigna, també a la Safor, el lloc escollit per a interpretar Bastià i Bastiana, a partir de les 22’30 hores.

El dissabte 7 de juliol, a les 22’00 hores, tindrà lloc a la plaça de la Constitució de Chiva, a la comarca de la Foia de Bunyol-Chiva. Mentre que diumenge, s’interpretarà a la plaça de l’Ajuntament de Polinyà del Xúquer, a la comarca de la Ribera Baixa, a les 22’00 hores.

A més, al llarg del mes de juliol es succeiran altres representacions a pobles com Camporrobles, Montesa, Rafelguaraf, L’Olleria, Gilet i Carlet. El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que “per segon any consecutiu continuem eixamplant l’horitzó de la cultura amb l’òpera volant que visita els nostres pobles”.

‘Les Arts Volant’, una proposta pionera

‘Les Arts Volant’ va iniciar la seua marxa fa poc més d’un any, fruït d’un acord entre el Palau de les Arts, depenent de la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esports, amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, que va permetre construir un escenari d’òpera portàtil, capaç de plegar-se sobre ell mateix i traslladar-se en un camió, que fa la funció de transport i suport escènic.

La proposta, pionera a l’Estat, adapta la primera òpera de Mozart, Bastià i Bastiana, que interpreten en valencià els cantants del Centre Plácido Domingo, acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park. El muntatge, ha estat realitzat per l’equip de professionals de Les Arts, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *