La diputada delegada de Turisme i vicepresidenta del Patronat de Turisme, Pilar Moncho, ha participat en les Jornades de Turisme Intel·ligent celebrades avui al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. En l’acte d’obertura també han participat el secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la responsable de Turisme de la Mancomunitat de la Safor, Assumpta Domínguez, i Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV.

Pilar Moncho ha felicitat el campus de Gandia per l’organització de les jornades perquè “només des de la reflexió es pot engegar projectes i prendre decisions encertades de futur”.

En la seua intervenció, la diputada de Turisme també ha comunicat la posada en marxa de la Càtedra València Turisme, finançada pel Patronat de Turisme amb 30.000 euros, en aquest curs acadèmic 2018-2019. El nou àmbit universitari vertebrarà iniciatives formatives i científiques, i dedicarà els seus recursos a la recerca i desenvolupament turístics.

Aliança administrativa i interdisciplinària

Tal com ha assenyalat Pilar Moncho, “aquesta aliança administrativa i interdisciplinària beneficiarà tant el sector turístic de la Safor com els estudiants d’Enginyeries i del Grau en Turisme del Campus de Gandia”. En aquest sentit, la diputada ha citat l’exemple del diputat de Modernització de la Diputació, Ivan Martí, ex alumne de Telecomunicacions del campus de Gandia “que ha participat activament en la inclusió del projecte turístic, digital i mediambiental ‘Connecta València’ com una de les ‘Destinacions Turístiques Intel·ligents’ de Red.es, finançada amb sis milions d’euros”.

#TuristaDigital i Dia Mundial del Turisme

D’altra banda, la responsable de Turisme de la Diputació de València ha anunciat la programació preparada pel Patronat de Turisme de València per a celebrar el Dia Mundial del Turisme, demà dijous, 27 de setembre, al voltant del lema proposat per l’OMT, “Turisme i transformació digital”.

En el programa de València Turisme s’inclou una gran varietat d’activitats dinàmiques i experiencials en diferents municipis; l’edició digital d’un punt de lectura, en valencià, castellà i anglès amb propostes per a ser un #TuristaDigital, i una divertida proposta de “geocatching” en València.