La vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, s’ha desplaçat a Moixent per a mantindre una reunió de treball amb Pablo Calatayud, cellerer del Celler del Roure, en plena campanya de verema.

Pilar Moncho ha destacat que la qualitat dels productes vitivinícoles del Celler del Roure se suma al projecte Del Tros al Plat impulsat per València Turisme per a reivindicar el territori valencià com a destinació turística excel·lent.

En aquest sentit, la diputada de Turisme ha recordat que es compleixen ara dos anys de la rúbrica del compromís de Fontanars dels Alforins, un acord entre cellerers, ajuntaments i el Patronat de Turisme de València, per a afavorir la competitivitat turística “d’un territori únic, d’un paisatge propi amb un actiu econòmic de primer ordre, el cultiu, la producció i comercialització de vins d’alta qualitat, emmarcats en la D.O. València amb marca pròpia: Terres dels Alforins”.

Producte autòcton com a segell de qualitat+

“Ens queden un parell de setmanes com a màxim de verema”, diu Calatuyud qui explica que la tempesta de pedra del passat 3 de setembre suposarà una minva important en la collita d’enguany. Celler del Roure és un dels cellers de Terres dels Alforins que produeix vins d’alta qualitat amb varietats autòctones com la mandó, arcos o monastrell. Precisament, acaba d’eixir al mercat un nou vi elaborat amb la varietat autòctona mandó, Les Prunes, que forma part del nou projecte Les Filles d’Amàlia. “Com diu nostra contraetiqueta, és vi verge, mosto verge sense premsar”, explica el cellerer.

En el cas del Celler del Roure, l’excel·lència s’ha llaurat des de la confiança en allò autòcton. “Abans es pensava que les varietats franceses o catalanes eren les úniques que podien aportar un segell de qualitat. Ara som capaços de mostrar-nos al món amb les nostres varietats. Hem invertit molt d’esforç, investigació i tecnologia per a fer dels nostres vins un producte excepcional”, comenta Pablo Calatayud.

La producció mitjana del Celler del Roure aconsegueix les 400.000 botelles a l’any. “Portem molts anys de treball en els quals hem anat aconseguint moltes metes, hem passat de la producció majoritària del vi de granel a l’actual 95% de vi embotellat d’alta qualitat, amb varietats autòctones amb les quals ens vam mostrar al món i, sobretot, reivindiquem la nostra marca com a signe d’identitat”, assegura Pablo Calatatud.

Al costat de Pablo, l’ànima del Celler del Roure és Paco, el seu pare, qui en la seua àmplia experiència com a emprenedor i empresari, assenyala que la seua gran passió és la de viticultor. “L’èxit d’un viticultor és dominar el vigor de la planta, deixar que cresca, intentant no despuntar a penes les vinyes, evitar causar-li el menor mal possible a la vinya, perquè la saba córrega amb brío i afavorisca el creixement d’un raïm excel·lent”.

Turisme enològic real i sostenible

Pilar Moncho ha incidit en la idea que “cal continuar treballant dur per a obrir noves potencialitats turístiques, per a afavorir la transformació d’excel·lents recursos en productes turístics competitius que siguen capaços d’atraure un turisme enològic real i sostenible que contribuïsca a combatre l’estacionalitat turística valenciana”.