La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha participat en la trobada gastronòmica organitzada per l’Associació Professional de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana (APCCV) en el Cub dels Comarques de València per a fidelitzar el turisme en el territori valencià amb la filosofia Del Tros al Plat.

A la taula de treball han assistit més de 20 representants de la restauració, l’hostaleria i la gastronomia valencianes amb l’objectiu de posar en comú estratègies i nous plans conjunts que permeten consolidar les visites a València a través de la cadena de valor, propugnada per Del Tros al Plat, “que arranca amb els productes autòctons i el seu particular paisatge de producció, creix amb la singular manera de cuinar-los i culmina amb la presentació de plats únics en establiments valencians prestigiats, precisament, per aquesta manera de treballar el producte i el plat”, ha recordat Pilar Moncho.

Plataforma adequada i proactivitat

Els experts en cuina han apuntat que, a diferència d’altres cuines, la valenciana no disposa d’un substrat cultural comú, com sí que ho comparteixen altres com la basca. Entre altres conclusions, van assenyalar que el punt de concentració i connexió entre els professionals valencians és el producte, i Del Tros al Plat és la plataforma més adequada per a mostrar-ho.

Segons Sebastián Romero, president de l’APCCV, “és necessari generar una estratègia comuna i sinergies amb les diferents administracions per a establir objectius i, sumant esforços, aconseguir-los”.

En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que la proactivitat “és l’eina indispensable per a fer realitat la desestacionalització turística que permetrà fidelitzar el visitant a partir de l’aposta per allò autòcton”.