El Museu de Prehistòria de València, centre depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, celebra una nova taula redona amb antropòlegs professionals, per tal de debatre al voltant dels trets evolutius de l’ésser humà. Des de la direcció del grau d’Antropologia i Evolució Humana de la URV-UOC, a càrrec de Begonya Enguix, i del Museu de Prehistòria de València, s’ha organitzat aquest acte, obert al públic, que se celebrarà el pròxim dimarts 20 de novembre, a les 19.00 hores, a la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència.

Els éssers humans no dubtem en definir-nos com a Homo Sapiens per tal de classificar-nos evolutivament, legitimant així, a través de la reiteració, la nostra superior saviesa. L’objectiu d’aquest debat és repassar críticament els trets evolutius que han servit per a acceptar aquesta presumpció de superioritat intel·lectual.

Preguntes com fins a quin punt és tot açò una realitat o simple arrogància, seran el punt de partida per a aquest debat moderat per Marina Lozano, investigadora del IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i professora del grau d’Antropologia i Evolució Humana de la URV-UOC, en el qual intervindran Jordi Serrallonga, arqueòleg i naturalista, i Alejandro Romero Rameta, bio-antropòleg.

L’objectiu del debat és reflexionar al voltant de la parla, la creativitat, el bipedisme, el sexe, la memòria o la cultura com a elements distintius de la nostra espècie i/o compartits amb altres. Es tracta de mirar al passat per tal d’entendre l’evolució i aventurar com pot ser el nostre futur com a espècie.