El Museu de Prehistòria de València s’uneix, un any més, a la celebració de la Setmana de la Ciència, cita d’àmbit europeu que a Espanya es canalitza a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). L’objectiu de les activitats, que s’han realitzat durant tota una setmana, és conscienciar als ciutadans sobre la necessitat d’investigar, innovar i divulgar la ciència, sobretot als més joves, potser, els futurs investigadors.

Però encara no han finalitzat totes les activitats, ja que queda la més popular: el diumenge 25 de novembre el museu rebrà les visites lliures de totes aquelles persones que vulguen acostar-se a conéixer els treballs de restauració en directe. Aquells que així ho desitgen podran fer-ho de 12.00 a 14.00 hores, al Museu de Prehistòria de València, al Centre Cultural La Beneficència (C/ Corona, 36).

El laboratori de les obres d’art

El Laboratori de Restauració del Museu de Prehistòria, encapçalat per Trinidad Pasíes, ha realitzat una activitat divulgativa mostrant la labor que realitza en el laboratori, lloc que excepcionalment ha obert les seues portes al públic aquesta setmana. Ells han tingut el privilegi de conéixer on es desenvolupen els treballs dels “metges de les obres d’art”, que es realitzen una completa labor de diagnòstic i estudis preliminars; intervenció; i treballs de conservació preventiva.

Els i les alumnes de FP1 de l’IES Puçol; del Màster Universitari en Arqueologia de la Universitat de València; els i les estudiants d’ESO de l’IES Balears; i de segon de Primària del Col·legi Sagrada Família, Col·legi Rei En Jaume o EPA de Quart de Poblet, entre altres, han sigut els observadors privilegiats d’enguany.