El pròxim dimecres 5 de desembre de 2018, als patis del Centre Cultural La Beneficència, tindrà lloc una roda de premsa amb motiu de la inauguració de l’exposició ‘En tierra de nadie’. La roda de premsa, amb l’objectiu de presentar aquesta mostra als mitjans de comunicació, tindrà lloc a les 17.00 hores i comptarà amb la participació del diputat de Cultura, Xavier Rius; el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit; i els representants de CEAR-País Valencià, Jaume Durà i Ángela Nzambi. A continuació, a les 18.30 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició.

L’àrea de Cultura de la Diputació de València, que ja ha manifestat la seua especial sensibilitat a l’hora d’abordar els problemes socials derivats de les migracions, col·labora amb CEAR, impulsora de la mostra, acollint a les dependències del Centre Cultural La Beneficència l’exposició ‘En tierra de nadie’, que es podrà visitar fins al 23 de desembre de 2018.

‘En tierra de nadie’ és una instal·lació que trasllada als i les visitants a un lloc, el de les fronteres, on la violència i la impunitat queden per damunt dels drets i les vides de les persones. En un moment en el qual prop de 65 milions de persones es veuen obligades a abandonar les seues llars, el filferro i el formigó dominen un paisatge amb més de 70 murs fronterers, on els drets humans són sistemàticament vulnerats.

Aquesta exposició és el resultat de quatre missions d’observació dutes a terme per CEAR a Grècia, Itàlia, la frontera sud d’Espanya amb Marroc i Mèxic, i forma part de l’ ‘Observatorio del derecho de asilo, las migraciones forzadas y las fronteres’, finançada per l’Agencia Extremeña de Cooperación Internacional (AEXCID).

NOTA ALS MITJANS

RODA DE PREMSA:

Dia: Dimecres, 5 de desembre de 2018

Lloc: Centre Cultural La Beneficència

Hora: 17.00 hores

 

INAUGURACIÓ:

Dia: Dimecres, 5 de desembre de 2018

Lloc: Centre Cultural La Beneficència

Hora: 18.30 hores