L’Àrea de Cooperació de la Diputació de València col·labora amb l’ONGD Amanecer Solidario (ASOL), la qual ha sigut beneficiària d’una de les ajudes de Cooperació Internacional, en lliure concurrència amb altres ONGDs. Aquesta col·laboració amb ASOL es suma a les anteriors, tres projectes presentats a diverses convocatòries d’ONGDs, per a la promoció de la solidaritat i l’educació entre els pobles d’El Salvador, posant un especial èmfasi en els drets de la infància.

En aquesta línia, s’ha celebrat una reunió de contacte dels representats d’ASOL amb el diputat responsable de Cooperació Internacional, Emili Altur, per tal de presentar a l’organització i les seues activitats, amb objecte de garantir la continuïtat dels projectes que realitza amb el suport de la Diputació de València, així com presentar les noves propostes de col·laboració.

Respecte a l’encontre, Emili Altur ha declarat que “s’han valorat els projectes passats i analitzat en què consistirà el nou”, el qual “és la segona fase d’un que ja es va subvencionar en el 2016, per a l’educació en la primera infància com una alternativa per a la pau en els municipis de Mejicanos i Perquín”  i ha assenyalat que “des d’ASOL ens han fet diverses observacions que creguem que poden ajudar a millorar i les estem valorant per a futures bases”.

Fins ara són tres projectes els que des de 2016 ASOL ha dut a terme  amb l’ajuda de la Diputació, dos a El salvador, i un a les comarques valencianes, amb una inversió de 101.090,90 euros. En el cas d’El Salvador, es tracta de dos projectes enfocats a l’educació en la primera infància i l’adolescència, com una alternativa per a la pau. Pel que fa a les comarques valencianes, el projecte ‘Una mirada al pulgarcito de América: El Salvador’ amb xarrades que abordaven la problemàtica de la zona.

A la reunió han assistit, a més del diputat, la presidenta d’ASOL, Amparo Estellés, tècnics col·laboradors d’ASOL i la representant d’ANADES, la contrapart local de l’associació a El Salvador, Ana Miriam Ayala, qui ha tingut oportunitat d’explicar de primera mà durant la reunió aquestos projectes.

Una ONGD al costat dels xiquets i xiquetes

L’Associació Amanecer Solidario (ASOL) és una ONGD de cooperació per al desenvolupament compromesa amb la millora de les condicions de vida de les comunitats més desfavorides d’El Salvador. ASOL porta més de 17 anys treballant amb les comunitats més desfavorides d’El Salvador per a millorar les condicions de vida de xiquetes, xiquets, dones, famílies i comunitats a través de programes de desenvolupament integral.

Des d’ASOL s’hi treballa perquè les xiquetes i els xiquets reben una Educació Integral des d’un enfocament dels drets de la infància. També tracta de desenvolupar una atenció de qualitat en la salut a la població amb escassos recursos econòmics, amb formació i atenció en salut, fent èmfasi en la medicina natural-tradicional.

A més, dona suport a col·lectius que treballen per alternatives econòmiques, impulsant programes que afavorisquen la igualtat. A més, desenvolupe una producció tradicional amb productes orgànics i de qualitat, amb la finalitat de garantir la sostenibilitat dels Centres de Desenvolupament Infantil.