El dijous 27 de desembre, el diputat de Cultura, Xavier Rius, es va reunir amb les professionals encarregades de la composició de la ‘Suite de les Séquies’, nom provisional del projecte. Aquesta és una iniciativa del servei de Cultura de la Diputació de València amb l’objectiu de donar visibilitat i promocionar el treball de les compositores valencianes. Junt amb el diputat i Claudia Montero, Esther Torró, Sara Galiana, Raquel Sánchez, Iluminada Pérez i Mª José Belenguer, sis de les huit compositores encarregades d’aquest projecte, també van assistir a aquest café creatiu el cap del servei de Cultura, Josep Vidal; l’assessor musical del projecte, Pablo Bas; i diferents mitjans de comunicació valencians.

L’objectiu fonamental d’aquesta trobada era una posada en comú del treball que les diferents compositores estan duent a terme. Per una banda, per a informar a la societat valenciana d’aquest projecte únic i exclusivament femení i, per l’altra, per tal que les compositores parlen dels seus processos creatius i el seu treball al voltant d’aquesta iniciativa col·laborativa. Aquest és un projecte que té com a fil argumental les huit séquies de la plana baixa del Túria, un cant que barreja la nostàlgia per la fertilitat de la terra amb una visió crítica sobre la destrucció imparable del nostre patrimoni cultural i natural.

El diputat Xavier Rius ha afirmat que “és un projecte que té un encant especial perquè posa en valor part del nostre patrimoni natural, com són les séquies de València, cadascuna de les quals tindrà una composició al seu nom que estarà feta per una compositora valenciana”. Al mateix temps, Rius ha volgut destacar la importància d’un projecte com aquest, perquè “les dones en el món de la música, a mesura que van arribant a la composició i a la direcció, es troben amb un sostre de vidre que s’ha de trencar”.

Aquesta jornada ha servit per a intercanviar experiències i impressions amb les autores d’aquesta obra, que està en procés de creació. La ‘Suite de les Séquies’ es presentarà, per primera vegada i en una sessió oberta a tot el públic, el matí del pròxim 8 de març de 2019, a la plaça de la Verge de València, i serà interpretada per la Banda Federal de Dones.