Un total de tretze societats musicals competiran enguany en el 43 Certamen de Bandes de la Diputació de València que tindrà lloc al Palau de la Música de València els dies 17, 18 i 19 de maig.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, present a la taula del sorteig, va voler agrair l’especial implicació i esforç que “tots els anys realitzen les bandes per tal d’acudir al Certamen, amb una especial preparació que suposa moltes hores de treball”.

El sorteig per conèixer el nom de les bandes participants i l’ordre d’actuació es va celebrar ahir al saló de Plens de la Diputació i estigué presidit  pel responsable de l’àrea de Cultura, Xavier Rius, junt al Cap del Servei de Cultura, Josep Vidal, i els assessors musicals de la Diputació, Vicente Soler Solano i Pablo Sánchez Torrella, i en representació de la FSMCV, Roberto Escobar.

El Certamen de la Diputació està dividit en cinc seccions que van d’Especial a Quarta, en funció del nombre de músics participants. Així, en la secció especial, la més nombrosa participen fins a 110 músics, i les seccions van disminuint fins a la secció Quarta, on competeixen les bandes amb un màxim de 35 membres sobre l’escenari.

Les bandes participants de la 43 edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València arriben des de Foios, Cullera, Canals, Ontinyent, Yátova, Xeraco, Quart de les Valls, Godelleta, València, Manuel, Benetússer i Algímia d’Alfara.

Bandes i ordre d’actuació

El sorteig celebrat ahir va establir el següent ordre de participació:

-En la Secció Especial competirà l’única candidata, el Centre Artístic Musical Santa Cecilia de Foios.

-En Primera Secció concursarà la Banda Juvenil SMI Santa Cecília de Cullera.

-En la Segona Secció participaran, en primer lloc, la Unió Musical Santa Cecília de Canals, després l’Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent i, per últim, el Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova.

-En la Tercera Secció del certamen, actuaran cinc bandes amb el següent ordre: En primer lloc la Unió Musical de Xeraco; i a continuació la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls, la Banda Joven UM Godelleta, la Societat Musical “Música Jove” de Benimaclet i la Agrupación Musical Fuente de San Luis.

-En la Quarta Secció, en la qual concursen les bandes amb un màxim de 35 músics, participaran enguany l’Agrupació Musical Jove de Manuel, la Societat Artística Cultural Musical de Benetússer i, per últim –com va eixir en el sorteig- la Unió Musical d’Algímia d’Alfara.

Cada banda interpretarà com a peça lliure un pasdoble de nova creació o que no haja estat editat, d’un compositor valencià o d’una compositora valenciana, que no serà puntuable. I després les obres obligades que, per seccions, són:

En Secció Especial: 1889 La Filharmònica de José Salvador González

En Secció Primera: Los cuatro jinetes del apocalipsis de Hugo Chinesta

En Secció Segona: Díptico Sinfónico de Salvador Chuliá

En Secció Tercera: Via Augusta de José María García Montalt

I, en Secció Quarta: Sait de Rafael Giner Estruch