L’Àrea de Cultura de la Diputació de València, posa a disposició de les televisions d’àmbit local o comarcal de la demarcació de València, la sèrie documental D’Arrel. Es tracta d’unes produccions que arrepleguen la gran diversitat del folklore valencià barrejades amb les singularitats i riquesa dels paisatges de les nostres comarques i els municipis on s’ha celebrat aquesta peculiar trobada.

Així quedaran a disposició dels ens sol·licitants les gravacions D’Arrel de Montesa (La Costera), Sumacàrcer (Ribera Alta), Quartell (Camp de Morvedre) i València, totes dins de la III Trobada de Folklore, música, cançons i balls valencians. Cada documental té una durada estimada de 25 minuts.

Amb un aire renovat, D’Arrel pretén donar un nou sentit a les manifestacions folklòriques valencianes, visibilitzant l’experimentació amb el mestissatge d’estils més actuals del panorama artístic contemporani. El producte permet enriquir els repertoris folklòrics clàssics amb els múltiples i variats matisos que donen les fusions artístiques.

Sumacàrcer, Montesa, Quartell i València seran doncs, els protagonistes d’aquesta primera temporada de “D’Arrel”. Les produccions han estat a càrrec de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, i han participat diversos grups de folklore (locals i comarcals), correfocs, -Dimonis de l’Avern i Colla de Dimonis de Massalfassar-, grups musicals, -Aljub o, La POP-, i cantautors valencians molt reconeguts, com Carles Dénia, Jonatan Penalba o Xavi Richart, que interpreten el folklore i la música popular valenciana, amb una combinatòria contemporània molt diversa.

La sèrie, adreçada a diferents públics, que tindrà continuïtat amb nous capítols en 2019, acosta l’espectador a la riquesa natural, patrimonial -material i immaterial-, i cultural dels municipis valencians, des de diferents fusions i perspectives artístiques.

Igualment, es pot disposar de dos audiovisuals de ‘València és Música’ amb un recorregut per les localitats de Requena i Carlet amb la música de les seues societats musicals, com també del concert de la guanyadora del darrer Premi Iturbi de Piano, Fatima Dsuzova, al Palau de les Arts en 2018 o vídeos dels Certàmens de Bandes de la Diputació.

Amb aquests audiovisuals, la corporació provincial pretén recollir el testimoni de les nostres tradicions culturals i garantir l’accés de tothom a la cultura, motiu pel qual es posa a disposició de televisions interessades a difondre folklore i la nostra música valenciana.

Si es troben interessats a poder accedir a aquests continguts, contacten al correu: [email protected] facilitant persona de contacte i número de telèfon.