El passat dissabte, 9 de febrer, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, va lliurar el seu ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ a l’ajuntament de Titaguas, en un acte celebrat al Teatre Municipal de Titaguas que va comptar amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i del director del MuVIM, Rafael Company. L’acte comptà amb una representació dels treballadors i treballadores del museu. També l’alcalde del municipi, Ramiro Ribera, que va ser l’encarregat d’arreplegar el guardó, dissenyat per Artur Heras, en una gala en la qual es va comptar amb l’actuació musical de la ‘Borriana Big Band’.

El Reconeixement de la Cultura 2019 del MuVIM es lliura a l’Ajuntament de Titaguas atesa la relació de col·laboració que existeix entre les dos institucions, basada en la figura del titagüenc Simón de Rojas Clemente, personatge clau de la Il·lustració i del primer liberalisme valencià. Es tracta d’un projecte ja en marxa que convertirà l’antiga Casa del Tio Florencio, ara coneguda com «La Casa de las Luces» de Titaguas en un espai cultural, associat al MuVIM i dedicat  a la interpretació i difusió de l’obra de l’insigne botànic.

«La Casa de las Luces» es una construcció de mitjans del segle XVIII, de gran valor històric i etnològic, que ajudarà a enriquir la vida cultural del poble, així com a revitalitzar un turisme de qualitat, el qual redundarà en el desenvolupament i benestar de tota la comarca de La Serranía.