El segon cicle de jornades comarcals mediambientals que desenvolupa la Diputació de València ha iniciat el seu recorregut al municipi de l’Eliana amb una primera sessió en la que s’han abordat distints aspectes de la mobilitat elèctrica, l’eficiència i l’autoconsum energètic. Aquesta jornada, que ha organitzat la institució provincial en col·laboració amb ASELEC i AVAESEN, ha estat inaugurada pel diputat de Medi Ambient, Josep Bort.

El diputat Bort ha incidit davant dels representants i tècnics municipals que han assistit a l’acte que “la mobilitat elèctrica, l’autoconsum i la lluita per tindre unes energies eficients i sostenibles és importantíssim que estiga dins de l’agenda política dels municipis”. Segons ha assenyalat, “tenim la necessitat de transitar des d’un model energètic carbonitzat cap a un altre sense dependència del carbó”.

El diputat ha subratllat que “la Diputació està demostrant en aquesta legislatura l’aposta mediambiental i per la sostenibilitat que tenim envers els ciutadans i ciutadanes”. “Per això —ha continuat— hem decidit apropar a cada una de les comarques i els ajuntaments la nostra idea de lluita i adaptació contra el canvi climàtic que no és una altra que la que tenen Nacions Unides i la Comissió Europea”.

La sessió s’ha celebrat al centre sociocultural de l’Eliana entre les 11 i les 14 hores. El programa de la jornada ha inclòs tres conferències sobre mobilitat elèctrica, gestió energètica i autoconsum dirigides tant als representants municipals com al personal tècnic dels consistoris de la comarca i altres associacions i col·lectius civils. A més, s’ha instal·lat una carpa informativa a l’entrada del centre junt amb alguns vehicles elèctrics de la Diputació.

L’encontre celebrat al municipi del Camp de Túria forma part del II Cicle de Jornades Comarcals ‘Energia i canvi climàtic: mobilitat elèctrica, eficiència energètica i autoconsum’ que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació. L’ens provincial, com a coordinador territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia de la Comissió Europea, té encomanada les tasques de difusió i promoció dels objectius d’aquesta iniciativa entre els municipis de la província.

Les següents jornades comarcals es celebraran a Albalat dels Sorells (13 de març), Utiel (21/3), Carcaixent (27/3), La Font de la Figuera (3/4), Potries (10/4) i València (17/4).

La Diputació subvenciona la compra de vehicles elèctrics

La institució provincial aposta per la mobilitat elèctrica i ofereix als municipis valencians un segon pla d’ajudes a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega dotat amb un pressupost d’1 milió d’euros. Aquestes inversions de 2019 es sumen al primer programa de subvencions que es va desenvolupar en 2018 amb uns fons de 750.000 euros, 1.750.000 euros totales entre els dos exercicis.

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació, a més, farà un altre pas en l’impuls de les polítiques de sostenibilitat i trànsit cap a un model econòmic baix en carboni, i llançarà enguany una línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per a la realització de certificacions energètiques als edificis municipals.