- El laboratori de Restauració del museu obri la seua porta el 25 de juny per rebre als ponents i participants de la sessió que enguany aborda les claus de la prevenció en matèria arqueològica
- Per primera vegada assistiran 128 persones de diversos països gràcies a la fórmula de la videoconferència
23/06/2021
El Museu de Prehistòria de València celebra el divendres, 25 de juny, la ‘IV Jornada de conservació i restauració arqueològica: les claus de la prevenció’, organitzada pel departament de Restauració dirigit per Trinidad Pasíes, amb la novetat de la participació telemàtica
En la jornada de Conservació i Restauració que començarà a les 9 del matí i conclourà a les 7 de la vesprada participaran 128 persones, que s’han inscrit en un termini d’un mes arribant a totes les Comunitats Autònomes espanyoles i també a nombrosos països sud-americans.
L’àrea de Cultura de la Diputació de València no ha parat d’oferir, ni en el confinament, activitats culturals a través del web culturadeproximitat.com, així com als de cada museu que pertany a esta delegació que encapçala el diputat Xavier Rius.
Estreles de la Restauració
En la sessió de matí, a continuació de l’acte d’inauguració, començarà a les 9:30 la xarrada oferida per Mª Antonia Moreno, conservadora-restauradora de materials arqueològics, sota el títol ‘Conservar preventivament béns arqueològics en jaciments i museus’.
A les 10:30, Soledad Díaz, conservadora-restauradora de l’IPCE (Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya. Madrid) abordarà ‘La gestió de la conservació i emmagatzemat de conjunts i materials arqueològics altament inestables’.
Després d’una pausa, a les 12:00, Mª Paz Pérez Chivite, conservadora-restauradora del Consorci de la Ciutat Monumental de Mèrida, explicarà exemples de conservació preventiva en estructures i paviments, i en concret les del jaciment de Mérida i la seua gestió.
A les 13:00, Cristina Escudero, conservadora-restauradora de la Junta de Castella i Lleó, exposarà la ponència ‘Sega verda, art rupestre a l’aire lliure: de la conservació preventiva a la gestió de riscos i emergències’, per donar pas al debat que tancarà la sessió matinal.
A les 16:30 es reprendran les xarrades amb la intervenció de Soledad Pérez, conservadora, i Milagros Buendía, conservadora-restauradora d’ARQUA (Museu Nacional de Arqueología Subaquática. Cartagena), que parlaran de la ‘Conservació preventiva sobre PCS (Patrimonio Cultural Subacuático): el cas d’ ARQVA-Museu Nacional de Arqueología Subacuática’.
Ramón Canal i Trinidad Pasíes, conservadors-restauradors del Museu de Prehistòria de València, s’encarregaran de l’última ponència explicant ‘Un projecte interdisciplinari d’investigació, intervenció i conservació preventiva en el Museu de Prehistòria de València’.
I, per finalitzar, tots els participants a l’una tindran la possibilitat de fer una visita al laboratori de restauració del Museu de Prehistòria de València gràcies a les videoconferències, que s’han incorporat a la programació d’activitats del museu.