- Després de la representació al Centre Cultural La Nau, començarà una gira que portarà l’obra als municipis d’el Genovés, Alpuente, Calles, Aldaia, Faura, Polinyà de Xúquer, Ontinyent, Palmera, el Puig, Llíria, Alzira, Macastre, Gandia, Benigànim i Bellreguard
- El diputat de Cultura, Xavier Rius, destaca l’exhibició de l’obra a diferents localitats de les nostres comarques
01/06/2022
Qué desitgen els joves? L’espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València El desig de la joventut, que s’estrena hui dimecres 1 de juny al Centre Cultural La Nau, tracta de respondre a este i altres interrogants coincidint amb l’Any Europeu de la Joventut. S’interpretarà a la sala Matilde Salvador de l’1 al 3 de juny.
L’obra s’ha presentat en una roda de premsa celebrada hui matí a La Nau, en la qual han intervingut el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; els vicerectors de la Universitat de València, Ester Alba (Cultura i Societat) i Carles Padilla (Internacionalització i Multilingüisme); i el director de l’espectacle i codirector del projecte Escena Erasmus, Josep Valero.
El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha destacat que l’obra “aporta una reflexió profunda al voltant de les inquietuds de la joventut, seguint la trajectòria de debat d’Escena Erasmus”. El desig de la joventut és un espectacle tendre, divertit i esperançador sobre els anhels de la joventut europea. L’any de la guerra europea, l’espectacle d’Escena Erasmus tracta temes com la dependència virtual, el canvi climàtic o la implicació política dels joves, a més de reflexionar sobre la manera d’entendre la sexualitat, partint d’un diàleg entre joves i dramaturgs que acaben de perdre la seua joventut.
A més de presentar-se l’espectacle, també s’ha anunciat la gira Les europes menudes de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, que enguany portarà esta obra, interpretada per nou actors i actrius de sis nacionalitats europees diferents, a més d’una quinzena de municipis valencians.
Qué desitgen els joves? Qué esperen del futur? Qué pensen de la guerra? La representació reflexiona sobre estes qüestions, mitjançant testimoniatges d’antics estudiants d’Escena Erasmus d’Ucraïna, Rússia i països de l’est d’Europa que mostren la seua opinió sobre el conflicte, amb l’objectiu de portar l’elixir de l’eterna joventut a tota la gent dels nostres pobles i brindar per la pau.
El desig de la joventutobrirà la gira a el Genovés el pròxim 4 de juny; i continuarà a Alpuente, el 10 de juny; Calles, el dia 11; Aldaia, el 14; Faura, el 17; Polinyà del Xúquer, el 24 de juny; Ontinyent, el 29; Palmera, el 2 de juliol; ell Puig, el 3 de juliol; Llíria, el 6; Alzira, el 8; Macastre, el 10; Gandia, el 14; Benigànim, el 15 i Bellreguard el 21 de juliol.
El desig de la joventutestà dirigida per Josep Valero, amb textos dels altres codirectors del projecte Escena Erasmus, Daniel Tormo i Anna Marí, a més de Maribel Bayona, Guada Sáez i Mohamed Dourasse.