El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha mantingut aquest matí una reunió amb els alcaldes de la Vall Farta per a estudiar la creació d’una xarxa verda per a ciclistes entre els pobles de la vall que vertebre els municipis i pose en valor el patrimoni cultural i arquitectònic de la subcomarca. Bort s’ha compromés a que siga la Diputació de València l’ens encarregat d’estudiar i redactar el projecte tècnic inicial amb el consens de tots els ajuntaments per a definir els traçats més adients.

«A les primeries del 2017, soŀlicitarem a una consultora l’estudi preliminar per a definir els objectius i delimitar la via i el traçat consensuadament amb els ajuntaments», ha explicat Bort, i ha soŀlicitat alhora la participació transversal de tots els ciutadans i municipis implicats «per a, entre tots, fer una xarxa verda que pose en valor la cultura, la tradició i el patrimoni natural i arquitectònic de les localitats implicades» —ha dit.

Durant els pròxims mesos, la Diputació treballarà amb els municipis per a consensuar una proposta de traçat conjunta que arreplegue les necessitats dels pobles i servisca de pla director per a les actuacions futures.

El projecte afecta els municipis de Sumacàrcer, Antella, Cotes, Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Sellent, Gavarda i Beneixida. El diputat també ha destacat que la creació d’aquesta xarxa verda permetrà connectar-la a l’eix principal intercomarcal de la Ruta de l’Aigua, en el qual està treballant l’Àrea de Medi Ambient i que vertebrarà la Séquia Reial del Xúquer.

Per la seua part, Txema Peláez, alcalde de Sumacàrcer i president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha manifestat que la reunió ha servit per transmetre a la Diputació «el nostre interés en la creació d’una xarxa verda, una via natural al voltant de municipis històricament molt vinculats» —ha explicat. Peláez també ha ressaltat que es tracta «d’un projecte consensuat que naix per iniciativa popular». Per això, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha avançat que s’obrirà un procés de participació ciutadana «perquè els mateixos veïns dels municipis implicats puguen fer les seues aportacions» —ha dit.