Amb motiu del Dia Mundial contra la Violència Masclista, que tindrà lloc el 25 de novembre, el MuVIM va acollir ahir la presentació de la campanya “Un home de veritat”, impulsada per la Generalitat Valenciana i que compta amb la col·laboració de la Diputació. Aquesta campanya contra la violència masclista posa en valor a l’home “de debò” que “dóna la cara” contra els casos de maltractament.
La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, van assistir a l’acte de presentació, en el qual van intervenir el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, i la portaveu de l’Associació Ilicitana contra la Violència de Gènere, Marina Marroquí.
La vicepresidenta va assenyalar que “hem de lluitar tots junts contra aquesta xacra que és la violència contra les dones, i és per açò que recolzem aquesta campanya, ja que és una aposta per la construcció de relacions igualitàries entre homes i dones”. “En el moment en el qual l’home s’adone que la dona és igual que ell haurem avançat, però per a arribar a eixe moment és necessari impulsar campanyes de conscienciació que ens facen avançar en aquesta lluita”, va destacar la vicepresidenta.
El president de la Generalitat, Ximo Puig va assegurar que la Comunitat “serà el que siguen les dones valencianes, en gran manera”. “Amb aquesta campanya finalment es posa el focus on s’ha de posar, on està el problema, i el problema som nosaltres, els homes; no tots, perquè hem d’expulsar als quals no són homes de debò”, ha afirmat Puig, que ha recordat que la violència masclista “no és un problema de les dones”.
Per la seua banda, Mònica Oltra ha recordat que la violència masclista “afecta directament a les dones i per tant a tota la societat”, i ha afirmat que “no és una xacra, sinó l’expressió més grollera de les relacions de dominació que els homes exerceixen sobre les dones”.
Lozano ha destacat la importància d’aquesta campanya “absolutament ambiciosa” i destinada a crear “un nou imaginari al voltant de la masculinitat”, una estratègia, al seu judici, “més efectiva que la criminalització”.
En aquest sentit, Marina Marroquí ha qualificat com “un pas gegantesc” que la campanya del Consell abandone la imatge “d’una dona amoratada en un racó”, amb la qual les víctimes de violència masclista “no s’identifiquen” i que es diferencia als homes i els maltractadors, “perquè un maltractador no és un home”.