El passat 12 de febrer la revista Debats, que publica la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació de la Diputació de València, després de ser reavaluada, va estar inclosa en el ERIH Plus, prestigiós índex europeu de revistes d’humanitats i ciències socials, utilitzat internacionalment per avaluar les publicacions científiques d’eixe àmbit.
«Estem molt contents perquè es tracta d’un dels índexs internacionals de referència en humanitats i ciències socials i és utilitzat, per exemple, per avaluar a la memòria de recerca de la Universitat de València o per l’acreditació dels sexennis», ha explicat Joaquim Rius, director de Debats, qui destaca que «la inclusió en aquest índex suposa un reconeixement a la nova etapa de la publicació iniciada en 2016 i contribuirà a millorar la seua qualitat científica, perquè els articles publicats obtindran una millor valoració en el món científic i acadèmic».
ERIH Plus (Índex Europeu de Referèncias en Humanitats i Ciències Socials) va ser creat el 2008 per la comissió d’humanitats de la ESF (Fundació Europea de la Ciència) i des del 2014 la responsabilitat del seu funcionament recau en el Norwegian Centre for Research Data, estenent el seu àmbit a totes les ciències socials. Per ser incloses a l’ERIH Plus les publicacions han de complir tota una sèrie de requisits, com ara establir procediments per a la revisió externa per parells dels articles, que un percentatge dels autors siga d’altres institucions i països diferents de l’editor o que els articles vagen acompanyats d’un resum en anglés i informació sobre els autors.
A més de figurar a l’ERIH Plus, Debats també apareix referenciada al DICE i al RESH (índexs espanyols d’humanitats i ciències socials i jurídiques), així com al Latindex (repertori de revistes científiques d’Amèrica Llatina, Espanya i Portugal) i al MIAR (base de dades per a la identificació i l’anàlisi de revistes científiques de la Universitat de Barcelona). I acaba d’estar acceptada a la REDIB (Xarxa Iberoamericana d’Innovació i Coneixement Científic). A hores d’ara la revista del Magnànim també es troba en procés d’avaluació a índexs de qualitat científica d’abast internacional com Scopus o Web of Science.