En aquest sentit, la vicepresidenta ha detallat que “hi ha moltes necessitats en els col·legis valencians i a l’hora d’afrontar aquest pla havíem de prioritzar, allò en el que els polítics no tenen res a dir. Per açò hem seguit els criteris objectius que han aportat els tècnics de la Conselleria d’Educació”.
Amb la inversió de 7 milions d’euros de la Diputació de València, els tècnics de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà van elaborar un informe amb els centres educatius de les comarques que necessitaven amb urgència el canvi de portes i finestres. “No hem pogut arribar a tots en aquest primer programa de manteniment, però aquest pla naix amb voluntat de continuïtat”, ha conclòs Amigó.
Per la seua banda, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha cridat l’atenció sobre “la mirada col·lectiva sobre una mateixa necessitat”, com en aquest cas les millores en col·legis públics d’Infantil i Primària, i ha instat a “posar en el centre a la ciutadania, siga quina siga l’administració que ha de donar resposta a aquesta necessitat”.
Marzà ha matisat que aquest pla inversor de la Diputació, al marge de les rehabilitacions integrals i els nous centres en els quals treballa la Conselleria, “dóna resposta als problemes de falta de manteniment que ens hem trobat en molts centres escolars, així com a la falta de recursos dels ajuntaments a l’hora de resoldre aquestos problemes”.